In samenwerking met:
Rode Kool Met Pompoenpuree En Worst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Rode kool met pompoenpuree en worst

Het seizoen van de pompoen en rode kool is van start! Een goede reden om dit rode kool stoof recept met pompoenpuree en worst te maken. Ontzettend smaakvol en hét gerecht om de herfst mee te vieren.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Rode kool met pompoenpuree en worst

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Snijd de rode kool in kwarten en verwijder de harde stronk. Snijd met behulp van de mandoline of scherp mes in flinterdunne reepjes.
2
Verwarm 50 gr boter in een ruime stoofpan. Voeg de rode kool toe en bak omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, de azijn, suiker, laurierblaadjes en water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om. Voeg wat extra water toe als de rode kool te droog lijkt te worden.
3
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 3 cm. Voeg de appel na 30 min. toe aan de rode kool en laat 30 min. meestoven.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Schil en halveer de flespompoen en schep de pitten en draderige binnenkant eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen.
5
Bak ondertussen de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar. Stamp met een pureestamper de pompoenblokjes met de overige boter tot een gladde puree. Voeg eventueel nog 2 el water toe voor een meer smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6
Haal voor het serveren de laurierblaadjes en het kaneelstokje uit de rode koolstoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rode kool met de pompoenpuree en worstjes.

Tip: heb je weinig tijd om in de keuken te staan? Kies voor kant-en-klare biologische rode kool met appeltjes.

Heerlijke recepten met rode kool in de hoofdrol

Met de winter voor de deur kijken wij uit naar de seizoensgroente rode kool. Rode kool is namelijk een typische wintergroente en is dankzij de veelzijdigheid in tal van gerechten te gebruiken. Van knapperige salade recepten met rauwe rode kool tot heerlijke stoofpotjes en stamppotten met rode kool, je kan alle kanten op. Laat je inspireren en ontdek zelf wat je allemaal kan maken met rode kool.

Een van de manieren om rode kool te verwerken, is door het toe te voegen aan een ovenschotel. Je geeft zo je comfort food recept een extra portie groenten en het is ook nog eens heerlijk qua smaak. Ga bijvoorbeeld voor een ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree, of kies voor deze rode koolschotel met draadjesvlees en appel. Rode kool kan je ook koken of rauw eten. Zo is rode kool rauw lekker om toe te voegen aan een salade, Aziatische bowl of noedels. Liever gekookte rode kool? Om rode kool te bereiden, moet je verse rode kool op laag vuur laten koken. Dit duurt zo’n 20 tot 30 minuten. Vervolgens kan je het bijvoorbeeld verwerken in een AVG-recept met wat gekookte aardappelen en een stukje karbonade. Ontdek meer smakelijk rode kool recepten op Eatertainment en laat je inspireren!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via