Het seizoen van de pompoen en rode kool is van start! Een goede reden om dit rode kool stoof recept met pompoenpuree en worst te maken. Ontzettend smaakvol en hét gerecht om de herfst mee te vieren.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Tip: heb je weinig tijd om in de keuken te staan? Kies voor kant-en-klare biologische rode kool met appeltjes.
Met de winter voor de deur kijken wij uit naar de seizoensgroente rode kool. Rode kool is namelijk een typische wintergroente en is dankzij de veelzijdigheid in tal van gerechten te gebruiken. Van knapperige salade recepten met rauwe rode kool tot heerlijke stoofpotjes en stamppotten met rode kool, je kan alle kanten op. Laat je inspireren en ontdek zelf wat je allemaal kan maken met rode kool.
Een van de manieren om rode kool te verwerken, is door het toe te voegen aan een ovenschotel. Je geeft zo je comfort food recept een extra portie groenten en het is ook nog eens heerlijk qua smaak. Ga bijvoorbeeld voor een ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree, of kies voor deze rode koolschotel met draadjesvlees en appel. Rode kool kan je ook koken of rauw eten. Zo is rode kool rauw lekker om toe te voegen aan een salade, Aziatische bowl of noedels. Liever gekookte rode kool? Om rode kool te bereiden, moet je verse rode kool op laag vuur laten koken. Dit duurt zo’n 20 tot 30 minuten. Vervolgens kan je het bijvoorbeeld verwerken in een AVG-recept met wat gekookte aardappelen en een stukje karbonade. Ontdek meer smakelijk rode kool recepten op Eatertainment en laat je inspireren!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment