Rode kool met draadjesvlees en appel, het ultieme winterse gerecht! Doordat we in dit gerecht draadjesvlees gebruiken wat al gegaard is, kan je het ovenschotel recept zo in de oven schuiven en staat de maaltijd lekker snel op tafel. Ideaal!
Rode kool is een wintergroente en heeft daarom zijn hoofdseizoen in de herfst en winter. De specifieke periode waarin rode kool in het seizoen is, kan variëren afhankelijk van de regio en klimatologische omstandigheden. Over het algemeen wordt rode kool geoogst vanaf het late najaar, meestal van september tot december. Dus als je jezelf de vraag stelt wat eten we vandaag? denk dan vooral aan rode kool recepten!
In Nederland en veel andere gematigde klimaten, wordt rode kool vaak geplant in het voorjaar en groeit het gedurende de zomermaanden. De kool bereikt zijn volwassenheid in de herfst, wanneer de bladeren compact en de kleur intens rood wordt. Dit is het ideale moment om rode kool te oogsten en te consumeren.
Om de exacte seizoensgebondenheid in een specifieke regio te bepalen, is het raadzaam lokale markten te bezoeken of de seizoenskalender van die regio te raadplegen. Het gebruik van seizoensgebonden rode kool zorgt vaak voor de beste smaak en voedingswaarde.
Andere recepten die aan te raden zijn in de winter zijn bijvoorbeeeld boerenkool recepten. Deze groente kan je verwerken in bijvoorbeeld stamppotten of ovenschotels, maar ook in pasta’s of lasagne! Ook stoofpotjes kunnen niet missen tijdens de winter, of je kiest voor een stoofpotje met vlees/vis of een vegetarische, het is het proberen waard! Ontdek heerlijke stoofpotje recepten op onze website!
Hoogste tijd om van rode kool te genieten, want nu is deze groente op zijn best! Naast deze rodekoolschotel, zijn er natuurlijk tal van andere gerechten waarin rode kool de boventoon voert. Probeer bijvoorbeeld eens dit draadjesvlees met aardappelen en rode kool. Heerlijk comfort food om van te genieten op een herfstachtige of winterse dag.
Of wat denk je van deze witte stoofpeertjes met rode kool? Een gerecht om alvast mee in de feestdagen stemming te komen! Deze hachee met hasselback aardappelen is ook echt een aanrader. Duurt even om te maken, omdat de hachee natuurlijk lekker lang op laag vuur moet stoven, maar het eindresultaat is het meer dan waard.
Wil jij je gerecht upgraden? Vervang dan de aardappelen door zoete aardappelen. Met dit ingrediënt voeg je net wat extra’s toe aan je gerecht en kun je een gerecht helemaal omtoveren. Ben je ook fan van deze groente? Ontdek alle recepten met zoete aardappel!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment