In samenwerking met:
Rodekoolschotel met draadjesvlees en appel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Rodekoolschotel met draadjesvlees en appel

Rode kool met draadjesvlees en appel, het ultieme winterse gerecht! Doordat we in dit gerecht draadjesvlees gebruiken wat al gegaard is, kan je het ovenschotel recept zo in de oven schuiven en staat de maaltijd lekker snel op tafel. Ideaal!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept rodekoolschotel met draadjesvlees en appel

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 min. gaar. Giet af.
2
Stamp de aardappelen met de slagroom tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel het draadjesvlees over een grote ovenschaal. Schep de rode kool over het draadjesvlees en schep daarna de aardappelpuree erover. Strijk de aardappelpuree glad.
4
Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor. Snijd de appel overdwars in dunne plakken. Leg de plakken appel op de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Bak de ovenschotel 20 min. in de oven.

Het seizoen van de rode kool

Rode kool is een wintergroente en heeft daarom zijn hoofdseizoen in de herfst en winter. De specifieke periode waarin rode kool in het seizoen is, kan variëren afhankelijk van de regio en klimatologische omstandigheden. Over het algemeen wordt rode kool geoogst vanaf het late najaar, meestal van september tot december. Dus als je jezelf de vraag stelt wat eten we vandaag? denk dan vooral aan rode kool recepten!

In Nederland en veel andere gematigde klimaten, wordt rode kool vaak geplant in het voorjaar en groeit het gedurende de zomermaanden. De kool bereikt zijn volwassenheid in de herfst, wanneer de bladeren compact en de kleur intens rood wordt. Dit is het ideale moment om rode kool te oogsten en te consumeren.

Om de exacte seizoensgebondenheid in een specifieke regio te bepalen, is het raadzaam lokale markten te bezoeken of de seizoenskalender van die regio te raadplegen. Het gebruik van seizoensgebonden rode kool zorgt vaak voor de beste smaak en voedingswaarde.

Andere recepten die aan te raden zijn in de winter zijn bijvoorbeeeld boerenkool recepten. Deze groente kan je verwerken in bijvoorbeeld stamppotten of ovenschotels, maar ook in pasta’s of lasagne! Ook stoofpotjes kunnen niet missen tijdens de winter, of je kiest voor een stoofpotje met vlees/vis of een vegetarische, het is het proberen waard! Ontdek heerlijke stoofpotje recepten op onze website!

Meer recepten met rode kool

Hoogste tijd om van rode kool te genieten, want nu is deze groente op zijn best! Naast deze rodekoolschotel, zijn er natuurlijk tal van andere gerechten waarin rode kool de boventoon voert. Probeer bijvoorbeeld eens dit draadjesvlees met aardappelen en rode kool. Heerlijk comfort food om van te genieten op een herfstachtige of winterse dag.

Of wat denk je van deze witte stoofpeertjes met rode kool? Een gerecht om alvast mee in de feestdagen stemming te komen! Deze hachee met hasselback aardappelen is ook echt een aanrader. Duurt even om te maken, omdat de hachee natuurlijk lekker lang op laag vuur moet stoven, maar het eindresultaat is het meer dan waard.

Zoete aardappel als vervanger

Wil jij je gerecht upgraden? Vervang dan de aardappelen door zoete aardappelen. Met dit ingrediënt voeg je net wat extra’s toe aan je gerecht en kun je een gerecht helemaal omtoveren. Ben je ook fan van deze groente? Ontdek alle recepten met zoete aardappel!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via