In samenwerking met:
Rode biet spaghetti met koolvis
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Rode biet-spaghetti met koolvis

Een Italiaanse spaghetti met een Hollands tintje: we serveren ‘m namelijk met rode bieten en koolvis. De spaghetti kook je in water met bietenvocht, waardoor het een mooie kleur én smaak krijgt. Lekker met een stukje vis die gegaard heeft met de prei!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept rode biet-spaghetti met koolvis

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Haal de bieten uit de verpakking en vang het vocht op. Snijd de bieten in blokjes van 2 cm en halveer de snacktomaten.
2
Breng een pan met water en het bietensap aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
3
Verhit een pan met de olijfolie en bak de gesneden prei 2 min. Leg de koolvis tussen de prei in de pan en bak in 6 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
4
Roer de biet en snacktomaten door de warme spaghetti en verwarm nog 1 min. Snijd de witte kaas in blokjes.
5
Verdeel de spaghetti met biet en snacktomaten over diepe borden. Leg daar de koolvis met prei op en garneer met de witte kaas.

Tip: lekker met fijngesneden dille als garnering.

De vissoort koolvis

Koolvis, wetenschappelijk bekend als Pollachius virens, is een witvis die behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen (Gadidae). Het is een mariene vis die voornamelijk in de koude wateren van de Noord-Atlantische Oceaan wordt aangetroffen. Koolvis heeft een langgerekt lichaam met een donkere, olijfgroene rug en een zilveren buik, wat een effectieve vorm van camouflage is in het water.

Koolvis is populair in de visserij en de visconsumptie vanwege zijn milde smaak en stevige textuur. Het wordt vaak gebruikt in diverse culinaire toepassingen, waaronder gebakken, gestoomd, gepocheerd of verwerkt tot vissticks en visfilets. Vanwege zijn duurzaamheid en overvloed wordt koolvis ook vaak aanbevolen als een milieuvriendelijke keuze in de visconsumptie.

Andere heerlijke recepten met koolvis zijn deze romige kokossoep met koolvis, de massaman curry met koolvis en deze courgettelasagne met koolvis.

Welke vissoorten zijn te vergelijken met kabeljauw?

Verschillende vissoorten vertonen gelijkenissen met kabeljauw, zowel qua uiterlijk als smaak. Een veelvoorkomende vervanger is de pollak (Pollachius pollachius), ook wel bekend als ‘witte koolvis’, de vis die we in dit recept gebruiken. Ook de Alaska-koolvis (Theragra chalcogramma) heeft overeenkomsten en wordt soms gebruikt in culinaire toepassingen.

Daarnaast wordt schelvis (Melanogrammus aeglefinus) vaak gezien als een alternatief voor kabeljauw. Schelvis heeft een vergelijkbare smaak en textuur en wordt ook gewaardeerd om zijn culinaire veelzijdigheid. Hoewel deze vissoorten enige gelijkenis vertonen, hebben ze elk hun eigen unieke eigenschappen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende recepten en voorkeuren binnen de culinaire wereld.

Inspiratie voor je weekmenu

Met de heerlijke recepten op onze pagina maken we het je een stuk gemakkelijker om antwoord te geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Kies jij voor een pasta pesto recept of sta je liever langer in de keuken en ga je je eigen pizza maken?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via