Dit gerecht is gebaseerd op het traditionele gerecht uit Anatolië (11e eeuw n.c.), het tegenwoordige Turkije. Kebab is een van ’s werelds bekendste gerechten. Van origine ging het vlees aan het spit waarbij het horizontaal ‘gedraaid’ werd en langzaam gaarde. Tegenwoordig kennen we het kruidige vlees in allerlei variaties. Fun fact: het pitabroodje kent zijn oorsprong volgens wetenschappers 14.500 jaar geleden, toen de Natufiërs (het tegenwoordige Jordanië) al ‘platte broden’ maakten. In alle opzichten een historisch gerecht dus!
Tip: garneer de kebab in pitabroodjes met koriander als smaakmaker!
De oorsprong van kebab gaat ver terug in de geschiedenis, met wortels in het Midden-Oosten en de mediterrane keuken. Kebab verwijst naar gegrild of geroosterd vlees en is een populair gerecht in vele culturen, van Turkije tot India. Traditioneel wordt kebab gemaakt van lamsvlees, kip of rundvlees, maar plantaardige alternatieven winnen snel aan populariteit.
Plantaardige kebab biedt een heerlijke en duurzame variant op het klassieke gerecht, met behoud van de kenmerkende smaak en textuur. Deze versie, geserveerd in een pitabroodje met rode kool, ui, sla, tomaat en yoghurtsaus, is zowel een voedzame als smaakvolle variant.
De bereiding van plantaardige kebab in een pitabroodje is eenvoudig en snel, met een totale bereidingstijd van slechts 30 minuten. Verhit olijfolie in een pan en bak de Planted – Kebab Original knapperig. Snijd de groenten, bereid de yoghurtsaus en rooster het pitabrood. Vul vervolgens de pita met de kebab, verse groenten en de smakelijke yoghurtsaus.
Of je nu thuis eet of een snelle maaltijd voor onderweg nodig hebt, plantaardige kebab in een pitabroodje biedt een voedzame en lekkere optie. Met deze plantaardige versie kun je genieten van de rijke culinaire traditie van kebab en pita, terwijl je bijdraagt aan een duurzamere toekomst.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment