Halloumi taco's met mango, rode kool pickles en avocadomayonaise
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Halloumi taco’s met mango, rode kool pickles en avocadomayonaise

Het hartige van de halloumi, het zoete van de mango en het zuurtje van de rode kool pickles… Deze halloumi taco’s zijn een kleine smaakexplosie! En wist je dat dit gerecht volledig vegetarisch is? Proef je zeker niet, want er zitten meer dan genoeg verschillende smaken én texturen in die heel mooi samenkomen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept halloumi taco’s met mango, rode kool pickles en avocadomayonaise

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de rode kool in dunne reepjes. Doe ze in een gesteriliseerde weckpot en schenk er de witte azijn en het water bij. Voeg het zout toe en plaats de deksel op de pot. Schud goed en zet koel.
2
Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Snijd de limoenen in partjes.
3
Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees en doe samen met de mayonaise in een kommetje. Roer los met een vork tot een gladde avocadomayonaise.
4
Bereid de maistortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stapel ze op een bord en houd warm door ze te bedekken met een licht vochtige, lauwwarme theedoek.
5
Snijd de halloumi in hapklare stukjes. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de halloumi in 3 tot 4 min. knapperig en goudbruin.
6
Vul een tortilla met de halloumi, rode kool en mango. Maak af met de avocadomayonaise, de ingelegde jalapeño en de chilivlokken. Serveer met de partjes limoen.

Tip: je kan de rode kool pickles ook een aantal dagen van tevoren maken.

Halloumi verwerken in je gerechten

Ben je al bekend met halloumi? Deze harde kaas wordt gemaakt van een mengsel van geiten, schapen én koeienmelk. Het resultaat is een kaas met een harde substantie die niet smelt wanneer je het bakt. En dat is ideaal, want zo wordt de structuur van de kaas behouden. Halloumi zit vol met eiwitten en de smaak ervan is zout en licht pittig.

Naast deze halloumi taco’s met mango, rode kool pickles en avocadomayonaise, kan je halloumi verwerken in tal van gerechten. Wat dacht je van deze spicy BBQ groentespiezen? Heerlijk om te serveren tijdens een gezellige barbecue avond! Naast de halloumi spiesjes maak je ook spiesjes van pompoen en rode biet. Geloof ons maar als we zeggen dat die combinatie hemels is!

Om nog even in het barbecue thema te blijven: deze Griekse maaltijdsalade van de BBQ is ook echt een aanrader. Een maaltijd met lekker veel groenten en heerlijk voor doordeweeks, maar ook als bijgerecht voor bij een barbecue.

Wist je dat halloumi ontzettend lekker is in een ovenschotel? Deze zomerse ovenschotel met halloumi bewijst het! De ovenschotel vul je met tomaat, prei, rode ui, orzo en halloumi. Voeg wat citroen toe voor een frisse touch en je hebt een maaltijd om lekker van te genieten.

Meer receptinspiratie

Vind je het af en toe lastig om antwoord te geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’? Begrijpen wij helemaal! Ontdek bijvoorbeeld eens heerlijke flammkuchen recepten, ga voor een lekker lasagne recept of kies voor een recept met zoete aardappel in de hoofdrol. Op Eatertainment vind je inspiratie voor iedere dag van de week!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?