In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Rode kool rendang met yoghurtsaus

De klassieke rendang uit Indonesië hebben we allemaal wel eens van gehoord en misschien ook wel geproefd. Maar wist je dat je rendang met wat kleine aanpassingen geheel plantaardig kan maken? Zo gaan we in dit rendang recept voor rode kool rendang met yoghurtsaus. De rode kool is ontzettend smaakvol door alle smaakmakers die er worden toegevoegd en de structuur is ontzettend goed.

Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jonathan Karpathios

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept rode kool rendang met yoghurtsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 25min
Kookmodus
1
Snijd de rode kool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de kool in repen van ongeveer ½ cm breed.
2
Kneus de sereh. Pel de knoflook en sjalot en snijd grof. Schil 2 cm gember en snijd de gember, laos en 1 rode peper grof (verwijder de pitjes uit de rode peper wanneer je het minder pittig wilt hebben). Voeg de knoflook, sjalot, gember, laos en rode peper toe aan het hakmolentje. Hak tot een boemboe.
3
Verhit de zonnebloemolie in de stoofpan en rooster de kardemom, kaneel, kruidnagels en steranijs ongeveer 3 min. tot ze geurig ruiken. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. mee.
4
Voeg de kokosmelk en 400 ml water toe en meng goed. Voeg de sojasaus, sambal, ketjap en 3 limoenbladeren toe. Voeg de rode kool toe en stoof 45 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Bekijk de rendang na 30 min. en stoof indien gewenst de laatste 15 min. zonder deksel op de pan om de saus in te dikken.
5
Schil ondertussen de koolrabi en snijd met een mandoline in dunne plakken. Snijd de plakken koolrabi in dunne repen.
6
Schil de overige 5 cm gember. Snijd de gember en de overige rode peper grof (verwijder de pitjes uit de rode peper wanneer je het minder pittig wilt hebben).
7
Verhit 100 ml water met de suiker en de azijn. Voeg de kurkuma, gember, rode peper, overige limoenblad en een snufje zout toe. Meng goed en voeg de koolrabi toe. Haal van het vuur en zet opzij voor later gebruik.
8
Serveer de rode kool rendang met de zoetzure koolrabi.

Tip: lekker met zelfgemaakt naanbrood!

Vegetarische of plantaardige stoofgerechten uit Azië

Stoofgerechten uit de Aziatische keuken staan bekend om hun rijke smaken en het langzame kookproces, waarbij kruiden en specerijen diep in de ingrediënten trekken. In veel Aziatische landen zijn vegetarische varianten van deze stoofgerechten net zo vol en complex als de gerechten waar wél vlees in verwerkt is. Een voorbeeld is de Indonesische Sayur Lodeh, een stoofschotel met kokosmelk en groenten zoals wortel, kool en aubergine. Het gerecht krijgt zijn diepte van specerijen zoals kurkuma en gember. Ook in de Chinese keuken vind je gerechten als Luóhàn zhāi, een boeddhistische groentestoof met tofu, paddenstoelen en bamboescheuten, gesmoord in een hartige sojasausbouillon.

Thaise currystoofschotels, zoals de groene curry, kunnen vegetarisch worden gemaakt met tofu of tempeh, terwijl groenten zoals pompoen en aubergine worden gestoofd in een kruidige kokosmelk. Een heerlijk voorbeeld voor een plantaardige curry is deze pompoencurry met paksoi. Het bereiden van de maaltijd kost in totaal maar 25 minuten en vervolgens kan je genieten van een heerlijke rode curry met lekker veel groenten.

De Japanse keuken biedt de vegetarische versie van Nikujaga, een zachte stoof met aardappelen, wortelen en tofu, op smaak gebracht met soja en mirin. Deze gerechten laten zien hoe veelzijdig en voedzaam plantaardige stoofschotels in de Aziatische keuken zijn, waarbij de harmonie tussen smaak en eenvoud centraal staat.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via