De klassieke rendang uit Indonesië hebben we allemaal wel eens van gehoord en misschien ook wel geproefd. Maar wist je dat je rendang met wat kleine aanpassingen geheel plantaardig kan maken? Zo gaan we in dit rendang recept voor rode kool rendang met yoghurtsaus. De rode kool is ontzettend smaakvol door alle smaakmakers die er worden toegevoegd en de structuur is ontzettend goed.
Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!
Tip: lekker met zelfgemaakt naanbrood!
Stoofgerechten uit de Aziatische keuken staan bekend om hun rijke smaken en het langzame kookproces, waarbij kruiden en specerijen diep in de ingrediënten trekken. In veel Aziatische landen zijn vegetarische varianten van deze stoofgerechten net zo vol en complex als de gerechten waar wél vlees in verwerkt is. Een voorbeeld is de Indonesische Sayur Lodeh, een stoofschotel met kokosmelk en groenten zoals wortel, kool en aubergine. Het gerecht krijgt zijn diepte van specerijen zoals kurkuma en gember. Ook in de Chinese keuken vind je gerechten als Luóhàn zhāi, een boeddhistische groentestoof met tofu, paddenstoelen en bamboescheuten, gesmoord in een hartige sojasausbouillon.
Thaise currystoofschotels, zoals de groene curry, kunnen vegetarisch worden gemaakt met tofu of tempeh, terwijl groenten zoals pompoen en aubergine worden gestoofd in een kruidige kokosmelk. Een heerlijk voorbeeld voor een plantaardige curry is deze pompoencurry met paksoi. Het bereiden van de maaltijd kost in totaal maar 25 minuten en vervolgens kan je genieten van een heerlijke rode curry met lekker veel groenten.
De Japanse keuken biedt de vegetarische versie van Nikujaga, een zachte stoof met aardappelen, wortelen en tofu, op smaak gebracht met soja en mirin. Deze gerechten laten zien hoe veelzijdig en voedzaam plantaardige stoofschotels in de Aziatische keuken zijn, waarbij de harmonie tussen smaak en eenvoud centraal staat.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment