Deze tortellini salade met rode pesto, courgette, spinazie en burrata is een smaakvolle en kleurrijke maaltijd die zowel warm als koud geserveerd kan worden. Perfect voor een frisse lunch of een lichte avondmaaltijd op een zonnige dag!
Heb jij al eens van tortellini gehoord? Deze kleine deegrondjes worden gevuld en dichtgevouwen in de vorm van een ring en het is één van de vele soorten pasta’s die de Italiaanse keuken kent. Het pastadeeg van tortellini wordt gemaakt van harde tarwe, oftewel durum, en eieren. De vulling wordt gemaakt van vlees, groenten of zoals in dit tortellini recept 4 soorten kaas.
Je kan tortellini kopen in de supermarkt in tal van varianten. Kies je favoriet en maak er smaakvolle gerechten mee. Gedroogde tortellini kook je in ruim water met een snufje zout 15 tot 17 minuten. Verse tortellini is sneller klaar en staat al in 5 minuten op tafel. Twijfel je of de tortellini gaar is? Wanneer ze naar boven drijven, zijn ze ready to eat! Liever je eigen pasta recept maken? Ga dan aan de slag met vers pastadeeg en maak je eigen tortellini. Superlekker en ook nog eens hartstikke leuk om te maken.
Naast de tortellini salade met rode pesto, spinazie, courgette en romige burrata zijn er nog meer lekkere recepten met tortellini. Denk aan deze frisse Italiaanse rucolasoep met tortellini en tomaten. Een heerlijk soep recept dat bij ons vaak op het menu staat in de zomer. In de herfst maken we juist graag deze gevulde kaastortellini met pompoen, salie en burrata. Dit recept staat in een mum van tijd op tafel en is lekker romig. Of wat dacht je van tortellini met bloemkool in tomatensaus? Met de kaasvulling in combinatie met bloemkool, paprika, kruiden als tijm en een zelfgemaakte tomatensaus zit deze pasta boordevol smaak.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment