Altijd lekker en ook nog eens makkelijk te maken: enchiladas. Dit heerlijke gerecht is afkomstig uit de Mexicaanse keuken en bestaat uit tortillawraps, bedekt met een laagje saus en vulling. Natuurlijk mag de kaas niet ontbreken! In dit recept maken we een vulling van tomatenblokjes, zwarte bonen, spinazie en kip.
Enchiladas zijn heerlijke tortilla’s gevuld met verschillende ingrediënten. Denk aan zwarte bonen, vlees, groenten en kaas. Ze komen oorspronkelijk uit Mexico, waar ze werden gemaakt met maïstortilla’s, gevuld met kip of bonen en bedekt met een pittige tomatensaus. Tegenwoordig zijn er veel verschillende varianten van enchiladas over de hele wereld te vinden.
Om enchiladas te maken, moet je eerst de vulling bereiden en deze op de tortilla’s leggen. Vervolgens rol je de tortilla’s op en bedek je ze met een saus. Traditioneel wordt de saus gemaakt met tomaten, pepers en kruiden, maar er zijn ook veel andere sauzen beschikbaar, zoals guacamole en salsa verde.
Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten van enchiladas, van het soort vlees tot de groenten en sauzen die je gebruikt. Probeer bijvoorbeeld eens enchiladas met gehakt en zoete aardappel. Heerlijk met de romige avocado en frisse knoflooksaus. Of maak ze vegetarisch met bonen en champignons. Het is een veelzijdig gerecht dat je naar eigen smaak kunt aanpassen en dat altijd heerlijk smaakt. Ook lekker: spicy enchiladas met vis en tomaat, gevuld met gesmolten kaas, avocado partjes en verse tomaten.
Enchiladas zijn niet alleen lekker, het is ook nog eens budgetvriendelijk. Net als deze krokante tortilla’s met rundergehakt, een ander verrukkelijk Mexicaans recept. De krokante taco vullen we met gehakt, frisse ijsbergsla en romige crème fraîche. Of wat dacht je van frittata met tomaat, champignon, paprika en feta? Een makkelijk vegetarisch eenpansgerecht voor de lunch of het avondeten én budgetproof.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment