Enchiladas Met Kip, Spinazie En Zwarte Bonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Enchiladas met kip

Altijd lekker en ook nog eens makkelijk te maken: enchiladas. Dit heerlijke gerecht is afkomstig uit de Mexicaanse keuken en bestaat uit tortillawraps, bedekt met een laagje saus en vulling. Natuurlijk mag de kaas niet ontbreken! In dit recept maken we een vulling van tomatenblokjes, zwarte bonen, spinazie en kip.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept enchiladas met kip

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui.
2
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min. aan. Voeg de kipfilet toe en bak in 5 min. rondom aan.
3
Draai het vuur laag, voeg het knoflookpoeder, komijnzaad, de helft van de chilivlokken en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
4
Spoel de zwarte bonen onder stromend water en laat goed uitlekken. Voeg de spinazie toe aan de tomatensaus en laat 3 min. meekoken. Voeg ook de zwarte bonen toe.
5
Vul de tortillawraps met de kip, spinazie en zwarte bonen en rol de wraps dicht. Houd hierbij 4 eetlepels saus, zonder vulling, apart.
6
Leg de wraps in een passende ovenschaal en verdeel de saus over de wraps. Verdeel de geraspte kaas over de tomatensaus. Strooi de rest van de chilivlokken over de kaas. Bak de enchiladas 10 tot 15 min. in de oven.
7
Pluk ondertussen de koriander en hak grof. Maak de enchiladas af met koriander.

Wat zijn enchiladas en waar komt het vandaan?

Enchiladas zijn heerlijke tortilla’s gevuld met verschillende ingrediënten. Denk aan zwarte bonen, vlees, groenten en kaas. Ze komen oorspronkelijk uit Mexico, waar ze werden gemaakt met maïstortilla’s, gevuld met kip of bonen en bedekt met een pittige tomatensaus. Tegenwoordig zijn er veel verschillende varianten van enchiladas over de hele wereld te vinden.

Om enchiladas te maken, moet je eerst de vulling bereiden en deze op de tortilla’s leggen. Vervolgens rol je de tortilla’s op en bedek je ze met een saus. Traditioneel wordt de saus gemaakt met tomaten, pepers en kruiden, maar er zijn ook veel andere sauzen beschikbaar, zoals guacamole en salsa verde.

Kies je favoriete vulling en rollen maar!

Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten van enchiladas, van het soort vlees tot de groenten en sauzen die je gebruikt. Probeer bijvoorbeeld eens enchiladas met gehakt en zoete aardappel. Heerlijk met de romige avocado en frisse knoflooksaus. Of maak ze vegetarisch met bonen en champignons. Het is een veelzijdig gerecht dat je naar eigen smaak kunt aanpassen en dat altijd heerlijk smaakt. Ook lekker: spicy enchiladas met vis en tomaat, gevuld met gesmolten kaas, avocado partjes en verse tomaten.

Budgetproof koken

Enchiladas zijn niet alleen lekker, het is ook nog eens budgetvriendelijk. Net als deze krokante tortilla’s met rundergehakt, een ander verrukkelijk Mexicaans recept. De krokante taco vullen we met gehakt, frisse ijsbergsla en romige crème fraîche. Of wat dacht je van frittata met tomaat, champignon, paprika en feta? Een makkelijk vegetarisch eenpansgerecht voor de lunch of het avondeten én budgetproof.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via