Zelfgemaakte Taco's Met Rundergehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Krokante tortilla’s met rundergehakt

We kennen tortilla’s als zachte ‘pannenkoeken’ die gebruikt worden in de Tex Mex keuken, maar wat als we ze krokant maken in de oven? Als het ware een krokante taco gevuld met onder andere gehakt, frisse ijsbergsla en romige crème fraîche. Uiteraard kan er eindeloos gevarieerd worden met de vulling.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept krokante tortilla’s met rundergehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Smeer beide kanten van de tortillawraps in met de helft van de zonnebloemolie. Hang de wraps elk over 2 richels van een ovenrooster, zodat een schelpvorm ontstaat.
2
Bak de wraps 8 tot 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken iets afkoelen en haal ze dan pas van het rooster, anders verliezen de tortilla’s de taco vorm.
3
Maak ondertussen de vulling van de taco’s. Pel en snipper de ui fijn. Verhit de resterende zonnebloemolie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui en rundergehakt aan tot het gehakt rul is. Voeg de taco kruiden, kidneybonen, mais en het water toe.
4
Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes en snijd de cherrytomaten in kwarten. Meng de crème fraîche in een schaaltje met de smeerkaas.
5
Serveer de taco’s met het gehakt, sla, tomaatjes en de kaassaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via