Een maaltijdsoep die door de combinatie pompoen en zoete aardappel een mooie felle oranje kleur heeft. Maar laten we ook vooral de lekkere smaken niet vergeten! Maak af met kokosmelk, kruiden en kaas en je hebt na een half uur een heerlijke soep op tafel.
Fan van pompoen in je soep? Probeer dan ook eens deze pompoen-appelsoep met geitenkaas.
Voor pompoensoep kan je verschillende soorten pompoen gebruiken. Maar welke pompoen is het lekkerst voor pompoensoep? Kies voor de hokkaido, die je kunt eten zonder de pompoen te schillen omdat de schil heel zacht is. Of ga voor de muskaatpompoen of de bekende flespompoen.
Wat lekker is bij pompoensoep, is eigenlijk alles wat ook lekker is bij andere soepen. Eet er lekker brood bij, ga voor flatbread of kies voor crostini’s. Ook kan je een lekkere plaattaart maken of een quiche wanneer je een meer vullende maaltijd wilt.
Verse pompoensoep kan je 2 dagen bewaren in de koelkast. Zorg ervoor dat je de soep goed afsluit.
De zoete aardappel voegt aan deze pompoensoep een lichte, aardse smaak toe en vooral het zoetje van de aardappel proef je terug. Wil je meer recepten maken met zoete aardappel? Ontdek alle zoete aardappel recepten op Eatertainment en ga zelf aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment