Familierecept Pompoensoep met zoete aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Familierecept Pompoensoep met zoete aardappel

Een maaltijdsoep die door de combinatie pompoen en zoete aardappel een mooie felle oranje kleur heeft. Maar laten we ook vooral de lekkere smaken niet vergeten! Maak af met kokosmelk, kruiden en kaas en je hebt na een half uur een heerlijke soep op tafel.

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept familierecept pompoensoep met zoete aardappel

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
1
Was en schil de zoete aardappelen en de pompoen. Snijd ze vervolgens in blokjes.
2
Snipper de ui en de knoflook en bak in een grote pan met de olie totdat ze glazig zijn. Voeg hier vervolgens de zoete aardappelblokjes, pompoenblokjes en kerrie aan toe en laat dit even meebakken.
3
Meng de bouillonblokjes met het water en voeg dit toe aan het groentemengsel. Laat het geheel voor 20 min. zachtjes koken.
4
Pureer de soep daarna met een staafmixer tot een glad geheel.
5
Garneer de soep met een scheutje kokosmelk, gesneden bieslook, geraspte kaas en peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via