Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Pompoen-appelsoep met geitenkaas

Deze pompoensoep met appel én gember is lekker, makkelijk en ook nog eens gezond! De topping van geitenkaas en pompoenpitten maakt het helemaal af.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 1 pompoen
 3 appels
 1 winterpeen
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 1 l water
 2 groente bouillonblokjes
 2 el olijfolie
 1 tl gemalen komijn
 1 tl gemalen gember
 Peper en zout
 15 gr koriander
 150 gr geraspte belegen geitenkaas
 100 gr pompoenpitten

Bereidingswijze
1

Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil 2 appels, verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Kook 1 liter water en los daar twee bouillonblokjes in op.

2

Zet een grote pan op het vuur en verhit daarin 2 el olijfolie. Fruit de ui 2 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook, komijn en gember toe en fruit kort mee. Voeg de wortel, pompoen en 2 appels toe en bak 4 minuten zachtjes mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 25-30 min zachtjes koken.

3

Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in heel kleine blokjes. Hak de koriander fijn, Meng de geitenkaas met de appel en de koriander.

4

Schep de soep in een diep bord en garneer met het geitenkaasmengsel en de pompoenpitten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 pompoen
 3 appels
 1 winterpeen
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 1 l water
 2 groente bouillonblokjes
 2 el olijfolie
 1 tl gemalen komijn
 1 tl gemalen gember
 Peper en zout
 15 gr koriander
 150 gr geraspte belegen geitenkaas
 100 gr pompoenpitten

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil 2 appels, verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Kook 1 liter water en los daar twee bouillonblokjes in op.

2

Zet een grote pan op het vuur en verhit daarin 2 el olijfolie. Fruit de ui 2 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook, komijn en gember toe en fruit kort mee. Voeg de wortel, pompoen en 2 appels toe en bak 4 minuten zachtjes mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 25-30 min zachtjes koken.

3

Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in heel kleine blokjes. Hak de koriander fijn, Meng de geitenkaas met de appel en de koriander.

4

Schep de soep in een diep bord en garneer met het geitenkaasmengsel en de pompoenpitten.

Pompoen-appelsoep met geitenkaas

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.