Deze pompoensoep met appel én gember is lekker, makkelijk en ook nog eens gezond! De topping van geitenkaas en pompoenpitten maakt het helemaal af.
Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil 2 appels, verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Kook 1 liter water en los daar twee bouillonblokjes in op.
Zet een grote pan op het vuur en verhit daarin 2 el olijfolie. Fruit de ui 2 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook, komijn en gember toe en fruit kort mee. Voeg de wortel, pompoen en 2 appels toe en bak 4 minuten zachtjes mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 25-30 min zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in heel kleine blokjes. Hak de koriander fijn, Meng de geitenkaas met de appel en de koriander.
Schep de soep in een diep bord en garneer met het geitenkaasmengsel en de pompoenpitten.
Ingrediënten
Instructies
Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil 2 appels, verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Kook 1 liter water en los daar twee bouillonblokjes in op.
Zet een grote pan op het vuur en verhit daarin 2 el olijfolie. Fruit de ui 2 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook, komijn en gember toe en fruit kort mee. Voeg de wortel, pompoen en 2 appels toe en bak 4 minuten zachtjes mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 25-30 min zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in heel kleine blokjes. Hak de koriander fijn, Meng de geitenkaas met de appel en de koriander.
Schep de soep in een diep bord en garneer met het geitenkaasmengsel en de pompoenpitten.
Ik lees graag de recepten en voer ze af en toe ook uit, heerlijk.
Vraagje: zou het mogelijk zijn om bij het recept het aantal kcal. per persoon en de voedingswaarde erbij te zetten?
Hi Tity,
Bedankt voor je feedback. Ik ga het doorgeven aan de culinaire redactie.
Veel kookplezier!
Jennifer
Hi Tity,
De culinaire redactie heeft de voedingswaarde voor dit recept voor je uitgerekend:
Voedingswaarde 1 persoon:
Kcal: 468
Vet: 30,6 g (waarvan 11,4 verzadigd vet)
Eiwit: 19,1 g
Koolhydraten 23,8 g
Vezels: 9,5 g
Zout: 3,2 g
Let op: voedingswaarde kunnen per merk/soort verschillen! Let je op je zout inname? Probeer dan zoutarme bouillonblokjes
We werken momenteel aan de mogelijkheden van het toevoegen van de voedingswaarde bij onze recepten. We hopen dit in de toekomst bij elk recept te kunnen vermelden.
Laat je ons weten of het gesmaakt heeft? 🙂
Groetjes,
Jennifer
Ivm een dieet zou ik het fijn vinden om de gegevens zoals koolhydraten, ver ed bij het recept te zijn. Zodat ik weet of ik het kan maken. Dit dan ook graag in de kleunt recepten.
Hi,
Bedankt voor je feedback. Ik ga het doorgeven aan de culinaire redactie.
Veel kookplezier!
Jennifer
Hi,
De culinaire redactie heeft de voedingswaarde voor dit recept uitgerekend:
Voedingswaarde 1 persoon:
Kcal: 468
Vet: 30,6 g (waarvan 11,4 verzadigd vet)
Eiwit: 19,1 g
Koolhydraten 23,8 g
Vezels: 9,5 g
Zout: 3,2 g
Let op: voedingswaarde kunnen per merk/soort verschillen! Let je op je zout inname? Probeer dan zoutarme bouillonblokjes
We werken momenteel aan de mogelijkheden van het toevoegen van de voedingswaarde bij onze recepten. We hopen dit in de toekomst bij elk recept te kunnen vermelden.
Groetjes,
Jennifer