Flatbread met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Flatbread met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen

Flatbread wordt veel gegeten in Mediterrane landen en in het midden oosten. De flatbread in het recept wordt zelfgemaakt en dit klinkt moeilijker dan het is! Flatbread bestaat slechts uit 2 ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en yoghurt. De flatbread wordt geserveerd met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen. De luchtige crème van feta geeft het geheel een lekkere, zoutige smaak. Zelf een snufje zout toevoegen aan de flatbread is dus niet direct nodig!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Flatbread met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Meng het zelfrijzend bakmeel met 4/5 van de Griekse yoghurt. Kneed 2 tot 3 min. door tot een samenhangend deeg. Verdeel in gelijke delen van ongeveer 110 gram. Rol tot bolletjes, vet ze lichtjes in met 1/3 van de olijfolie en zet apart.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de cannellinibonen en laat goed uitlekken. Meng de maïzena, knoflookpoeder en chilivlokken. Voeg de cannellinibonen toe en meng goed door. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de takjes rozemarijn, hak grof en verdeel samen met de helft van de resterende olijfolie over de bonen. Bak het geheel 25 min. in de oven.
3
Verkruimel ondertussen de feta en maal samen met de rest van de Griekse yoghurt in een foodprocessor of met behulp van een staafmixer tot een romige spread.
4
Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Halveer de zwarte olijven en meng door de tomaten.
5
Rol de deegballetjes uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel de rest van de olijfolie over de flatbread. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Bak de flatbread 2 min. per kant.
6
Verdeel de feta spread over de flatbread. Verdeel de rucola over de spread, gevolgd door de cannellinibonen. Maak het geheel af met de tomaten en olijven.

Duik de Mediterrane keuken in

Ga je dit jaar niet op vakantie, maar wil je toch dat vakantiegevoel krijgen? Ga aan de slag met smaakvolle gerechten uit de Mediterrane keuken! Deze keuken staat bekend om de eenvoudige, maar heerlijke gerechten die worden gemaakt met verse ingrediënten en makkelijke bereidingsmethoden. Ze maken in deze keuken graag gebruik van veel olijfolie, verse kruiden als basilicum en oregano en verse groenten die veel terugkomen in de Mediterrane gerechten. Verder gebruiken ze veel vis een zeevruchten in hun gerechten, vooral in het kustgebied van de Middellandse zee.

Heb je bijvoorbeeld deze paella van parelcouscous met zeevruchten al eens geprobeerd? Een typisch gerecht uit Spanje, wat in slechts 20 minuten op tafel staat. De Griekse tzatziki is ook enorm bekend in de Mediterrane keuken. Tzatziki is een zelfgemaakte yoghurtsaus met komkommer en knoflook. Het is ook een smaakmaker in deze vegetarische pita gyros met tzatziki. In dit recept vervangen we de gyros voor een vegetarische variant, gemaakt van oesterzwammen.

Ga je liever voor een pasta uit Italië? Ga dan voor deze pasta pesto met kip, spinazie en tomaatjes. Met slechts 6 ingrediënten maak je deze verse pasta. Na 20 minuten ben jij klaar met het bereiden van dit gerecht, waarna de oven het werk van je overneemt. Vervolgens kun jij genieten van een overheerlijke pasta! Of wat dacht je van een klassieke pasta pesto? Makkelijk, simpel maar altijd lekker van smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via