Flatbread wordt veel gegeten in Mediterrane landen en in het midden oosten. De flatbread in het recept wordt zelfgemaakt en dit klinkt moeilijker dan het is! Flatbread bestaat slechts uit 2 ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en yoghurt. De flatbread wordt geserveerd met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen. De luchtige crème van feta geeft het geheel een lekkere, zoutige smaak. Zelf een snufje zout toevoegen aan de flatbread is dus niet direct nodig!
Ga je dit jaar niet op vakantie, maar wil je toch dat vakantiegevoel krijgen? Ga aan de slag met smaakvolle gerechten uit de Mediterrane keuken! Deze keuken staat bekend om de eenvoudige, maar heerlijke gerechten die worden gemaakt met verse ingrediënten en makkelijke bereidingsmethoden. Ze maken in deze keuken graag gebruik van veel olijfolie, verse kruiden als basilicum en oregano en verse groenten die veel terugkomen in de Mediterrane gerechten. Verder gebruiken ze veel vis een zeevruchten in hun gerechten, vooral in het kustgebied van de Middellandse zee.
Heb je bijvoorbeeld deze paella van parelcouscous met zeevruchten al eens geprobeerd? Een typisch gerecht uit Spanje, wat in slechts 20 minuten op tafel staat. De Griekse tzatziki is ook enorm bekend in de Mediterrane keuken. Tzatziki is een zelfgemaakte yoghurtsaus met komkommer en knoflook. Het is ook een smaakmaker in deze vegetarische pita gyros met tzatziki. In dit recept vervangen we de gyros voor een vegetarische variant, gemaakt van oesterzwammen.
Ga je liever voor een pasta uit Italië? Ga dan voor deze pasta pesto met kip, spinazie en tomaatjes. Met slechts 6 ingrediënten maak je deze verse pasta. Na 20 minuten ben jij klaar met het bereiden van dit gerecht, waarna de oven het werk van je overneemt. Vervolgens kun jij genieten van een overheerlijke pasta! Of wat dacht je van een klassieke pasta pesto? Makkelijk, simpel maar altijd lekker van smaak.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment