Flatbread met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Flatbread met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen

Flatbread wordt veel gegeten in Mediterrane landen en in het midden oosten. De flatbread in het recept wordt zelfgemaakt en dit klinkt moeilijker dan het is! Flatbread bestaat slechts uit 2 ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en yoghurt. De flatbread wordt geserveerd met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen. De luchtige crème van feta geeft het geheel een lekkere, zoutige smaak. Zelf een snufje zout toevoegen aan de flatbread is dus niet direct nodig!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept flatbread met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Meng het zelfrijzend bakmeel met 4/5 van de Griekse yoghurt. Kneed 2 tot 3 min. door tot een samenhangend deeg. Verdeel in gelijke delen van ongeveer 110 gram. Rol tot bolletjes, vet ze lichtjes in met 1/3 van de olijfolie en zet apart.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de cannellinibonen en laat goed uitlekken. Meng de maïzena, knoflookpoeder en chilivlokken. Voeg de cannellinibonen toe en meng goed door. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de takjes rozemarijn, hak grof en verdeel samen met de helft van de resterende olijfolie over de bonen. Bak het geheel 25 min. in de oven.
3
Verkruimel ondertussen de feta en maal samen met de rest van de Griekse yoghurt in een foodprocessor of met behulp van een staafmixer tot een romige spread.
4
Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Halveer de zwarte olijven en meng door de tomaten.
5
Rol de deegballetjes uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel de rest van de olijfolie over de flatbread. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Bak de flatbread 2 min. per kant.
6
Verdeel de feta spread over de flatbread. Verdeel de rucola over de spread, gevolgd door de cannellinibonen. Maak het geheel af met de tomaten en olijven.

Duik de Mediterrane keuken in

De Mediterrane keuken is ook wel de keuken van het Middenlandse Zeegebied. Het staat bekend om de eenvoudige, maar smaakvolle gerechten die gebruik maken van verse ingrediënten en heerlijke bereidingsmethoden. Het overvloedige gebruik van olijfolie, verse kruiden zoals basilicum en oregano en verse groenten zie je veel terugkomen in de Mediterrane gerechten. Vis en zeevruchten komen ook vaak terug in gerechten, vooral wanneer het gerecht uit het kustgebied komt. Heb je bijvoorbeeld deze paella van parelcouscous met zeevruchten al eens geprobeerd? Een typisch gerecht uit Spanje, wat slechts in 20 minuten op tafel staat. De Griekse tzatziki is ook enorm bekend in de Mediterrane keuken. Tzatziki is een zelfgemaakte yoghurtsaus met komkommer en knoflook. Het is ook wel een smaakmaker in deze vegetarische pita gyros met tzatziki. In dit recept vervangen we de gyros voor een vegetarische variant, gemaakt van oesterzwammen.

Ga je liever voor een pasta uit Italië? Ga dan voor deze pasta pesto met kip, spinazie en tomaatjes. Met slechts 6 ingrediënten maak je deze verse pasta. Na 20 minuten ben jij klaar met het bereiden van dit gerecht, waarna de oven het werk van je overneemt. Vervolgens kun jij genieten van een overheerlijke pasta!

Of je nu geniet van een Griekse salade, een Italiaanse pasta of een Spaanse paella, de Mediterrane keuken biedt een brede smaakbeleving en voedzame levensstijl. Ontdek zelf de diversiteit en geniet van heerlijke smaken uit de Mediterrane keuken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via