Flatbread wordt veel gegeten in Mediterrane landen en in het midden oosten. De flatbread in het recept wordt zelfgemaakt en dit klinkt moeilijker dan het is! Flatbread bestaat slechts uit 2 ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en yoghurt. De flatbread wordt geserveerd met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen. De luchtige crème van feta geeft het geheel een lekkere, zoutige smaak. Zelf een snufje zout toevoegen aan de flatbread is dus niet direct nodig!
De Mediterrane keuken is ook wel de keuken van het Middenlandse Zeegebied. Het staat bekend om de eenvoudige, maar smaakvolle gerechten die gebruik maken van verse ingrediënten en heerlijke bereidingsmethoden. Het overvloedige gebruik van olijfolie, verse kruiden zoals basilicum en oregano en verse groenten zie je veel terugkomen in de Mediterrane gerechten. Vis en zeevruchten komen ook vaak terug in gerechten, vooral wanneer het gerecht uit het kustgebied komt. Heb je bijvoorbeeld deze paella van parelcouscous met zeevruchten al eens geprobeerd? Een typisch gerecht uit Spanje, wat slechts in 20 minuten op tafel staat. De Griekse tzatziki is ook enorm bekend in de Mediterrane keuken. Tzatziki is een zelfgemaakte yoghurtsaus met komkommer en knoflook. Het is ook wel een smaakmaker in deze vegetarische pita gyros met tzatziki. In dit recept vervangen we de gyros voor een vegetarische variant, gemaakt van oesterzwammen.
Ga je liever voor een pasta uit Italië? Ga dan voor deze pasta pesto met kip, spinazie en tomaatjes. Met slechts 6 ingrediënten maak je deze verse pasta. Na 20 minuten ben jij klaar met het bereiden van dit gerecht, waarna de oven het werk van je overneemt. Vervolgens kun jij genieten van een overheerlijke pasta!
Of je nu geniet van een Griekse salade, een Italiaanse pasta of een Spaanse paella, de Mediterrane keuken biedt een brede smaakbeleving en voedzame levensstijl. Ontdek zelf de diversiteit en geniet van heerlijke smaken uit de Mediterrane keuken!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment