Flatbread met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Meng het zelfrijzend bakmeel met 4/5 van de Griekse yoghurt. Kneed 2 tot 3 min. door tot een samenhangend deeg. Verdeel in gelijke delen van ongeveer 110 gram. Rol tot bolletjes, vet ze lichtjes in met 1/3 van de olijfolie en zet apart.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de cannellinibonen en laat goed uitlekken. Meng de maïzena, knoflookpoeder en chilivlokken. Voeg de cannellinibonen toe en meng goed door. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de takjes rozemarijn, hak grof en verdeel samen met de helft van de resterende olijfolie over de bonen. Bak het geheel 25 min. in de oven.
3
Verkruimel ondertussen de feta en maal samen met de rest van de Griekse yoghurt in een foodprocessor of met behulp van een staafmixer tot een romige spread.
4
Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Halveer de zwarte olijven en meng door de tomaten.
5
Rol de deegballetjes uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel de rest van de olijfolie over de flatbread. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Bak de flatbread 2 min. per kant.
6
Verdeel de feta spread over de flatbread. Verdeel de rucola over de spread, gevolgd door de cannellinibonen. Maak het geheel af met de tomaten en olijven.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.