Print opties

Sluiten

Frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de korstjes van het brood en snijd de boterhammen vervolgens in stukjes van 1,5 bij 1,5 cm. Verdeel de broodstukjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de croutons 8 min. in de oven en laat afkoelen.
2
Voor de vinaigrette meng je de rasp en het sap van een halve sinaasappel (rasp alleen het oranje gedeelte van de schil) met het citroensap en honing. Voeg hier 4/5 van de olijfolie aan toe en roer goed door.
3
Snijd de appel en mango in dunne plakjes, de komkommer in blokjes en één sinaasappel in partjes.
4
Meng de veldsla met de vinaigrette en verdeel de komkommer, appel, mango en sinaasappel hier overheen.
5
Verwijder het vel en eventuele graatjes van de makreel en snijd in kleine stukjes. Verdeel de stukjes makreel over de salade en top de salade af met de zelfgemaakte croutons.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.