Een lekker uitgebreide borrelplank, maar dan een keer wat anders dan met kaas en worst! Dat is deze plank, gevuld met mezze. Mezze zijn kleine hapjes uit het Midden-Oosten, vergelijkbaar met tapas en antipasti. Ideaal om te serveren bij de borrel.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Recept borrelplank met mediterrane mezze
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado in de lengte door, verwijder de pit en lepel de avocado uit. Pureer de avocado met de crème fraîche, de helft van de knoflook en paprikapoeder tot een guacamole.
2
Maal in een keukenmachine de geroosterde paprika’s, zout, peper, komijn, balsamicoazijn, walnoten, de andere helft van de knoflook, cayennepeper en limoensap tot een paprikadip.
3
Schenk de amandelyoghurt in een schaaltje. Garneer met extra vergine olijfolie en za’atar kruiden.
4
Verhit een beetje zonnebloem olie in een grillpan. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in lange parten. Rooster de aubergine en cherrytomaten aan het takje in de grillpan circa 8 min. totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
5
Serveer de guacamole, paprikadip, yoghurtdip en hummus in aparte schaaltjes. Zet deze op de borrelplank, samen met het Libanees brood, falafel, olijven, gegrilde aubergine en tomaatjes.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment