Print opties

Sluiten

Fruits de mer

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Ontdooi de coquilles. Besprenkel de garnalen en coquilles met olijfolie, peper en zout. Bak de garnalen ongeveer 4 min. in een pan op hoog vuur. Haal de garnalen uit de pan en bak de coquilles in dezelfde pan in ongeveer 1-2 min. aan beide kanten gaar. Zet apart.
2
Bereid de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de maïskolven, snijd in stukken en gril met de kruidenboter in een grillpan. Blancheer de zeekraal 3 min. in hetzelfde kookvocht als van de maïs. Laat uitlekken.
3
Snijd voor de vinaigrette de peterselie, bieslook en dille fijn. Pel en snipper de knoflook. Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen. Meng de kruiden, knoflook, citroenrasp, extra vergine olijfolie, zwarte peper en het zeezout in een kom. Roer door en voeg het sap van een halve citroen toe. Serveer de rest van de citroen eventueel in schijfjes bij de fruits de mer.
4
Serveer de allioli in een schaaltje. Vul een groot (diep) bord of schaal met ijsklontjes. Verdeel de garnalen, coquilles, mosselen, maïskolven, zeekraal, surimi, wakame, ansjovis, rivierkreeftjes en viseitjes over het ijs. Zet de schaaltjes met vinaigrette en allioli ertussen.
5
Serveer koud en eventueel met extra brood.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.