Galette Met Peer En Gorgonzola
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Galette met peer en gorgonzola

Heb je deze week eters over de vloer? Maak eens deze verrassende galette met peer en gorgonzola! De combinatie van peer en gorgonzola is altijd goed. Top af met hot honey en verse basilicum en je hebt een heerlijk gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept galette met peer en gorgonzola

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een taartvorm met losse bodem in met de ongezouten roomboter. Leg het bladerdeeg over de taartvorm heen en druk dit nog niet aan. Verdeel de kruidenroomkaas en gorgonzola over het bladerdeeg. Schil de peren en snijd in plakjes. Verdeel over de kaas, gevolgd door de pijnboompitten en pecannoten. Ris het takje tijm en verdeel dit er ook over. Vouw de rand van het bladerdeeg naar binnen.
2
Kluts het ei en bestrijk de rand van de galette met het ei. Plaats de galette in de oven en bak in 30-40 min. gaar.
3
Haal de galette uit de oven. Verdeel voor het serveren de hot honey en de basilicumblaadjes over de galette.

Een rustieke Franse taart: galette

Een galette is een traditionele Franse taart die bekendstaat om zijn eenvoud en veelzijdigheid. Deze rustieke taart wordt zo gemaakt dat het deeg losjes wordt omgevouwen over de vulling. Hoewel galettes ook in zoete varianten bestaan, zijn de hartige galettes vaak populairder. De basis van een galette is een deeg dat licht en krokant wordt gebakken. Dit kan een klassiek boterdeeg zijn, maar ook volkoren of glutenvrij deeg is een optie. Qua vulling kan je eindeloos variëren en kan je het aanpassen door bijvoorbeeld seizoensgroenten te gebruiken. Een heerlijk ovengerecht is het zeker!

Hartige galettes bieden eindeloze mogelijkheden. Een favoriet is de galette met gegrilde groenten, zoals courgette, aubergine en paprika, gecombineerd met geitenkaas en een vleugje honing. Ook een galette met spinazie, feta en zongedroogde tomaten is geliefd; de zoute en frisse smaken passen perfect bij het knapperige deeg. Galettes tover je gemakkelijk om naar een vegetarisch recept. Heb je nog wat zoete aardappel over? Tover de galette om tot een zoete aardappel recept en maak deze verrassende zoete aardappel galette met champignons in roomsaus.

Liefhebbers van rijke smaken kunnen genieten van een galette met spruiten en kastanjechampignons, ideaal voor herfstachtige avonden. Voor een luxe twist kan je kiezen voor gerookte zalm, crème fraîche en dille. En wie van klassiek Frans houdt, zal smullen van een galette met spekjes, ui en camembert. Een galette is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te maken. Het ziet er lekker uit en je kan het serveren als recept voor het avondeten, maar ook als borrelhapje of bijgerecht. Bovendien kan je met een galette eindeloos variëren, waardoor het een ideale keuze is voor elke smaak en gelegenheid!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via