Galette Met Peer En Gorgonzola
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Galette met peer en gorgonzola

Heb je deze week eters over de vloer? Maak eens deze verrassende galette met peer en gorgonzola! De combinatie van peer en gorgonzola is altijd goed. Top af met hot honey en verse basilicum en je hebt een heerlijk gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Galette met peer en gorgonzola

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een taartvorm met losse bodem in met de ongezouten roomboter. Leg het bladerdeeg over de taartvorm heen en druk dit nog niet aan. Verdeel de kruidenroomkaas en gorgonzola over het bladerdeeg. Schil de peren en snijd in plakjes. Verdeel over de kaas, gevolgd door de pijnboompitten en pecannoten. Ris het takje tijm en verdeel dit er ook over. Vouw de rand van het bladerdeeg naar binnen.
2
Kluts het ei en bestrijk de rand van de galette met het ei. Plaats de galette in de oven en bak in 30-40 min. gaar.
3
Haal de galette uit de oven. Verdeel voor het serveren de hot honey en de basilicumblaadjes over de galette.

Een klassieke Franse taart: galette

Ben jij bekend met een galette? Dit is een traditionele Franse taart die bekendstaat om de eenvoud. Een galette is zo ‘opgebouwd’ dat je het deeg in het midden belegt met de vulling en vervolgens worden de randen van het deeg naar binnen gelegd over de vulling. Dit bak je daarna af in de oven, waardoor de randen licht krokant worden. Galettes vind je in zowel zoete als hartige varianten en je kan er dus heel goed mee variëren.

Ook qua deegsoorten kan je variëren bij het maken van een galette. Het deeg van een galette kan klassiek boterdeeg zijn, maar ook volkoren of glutenvrij deeg is een optie. Qua vulling kan je eindeloos variëren en kan je het aanpassen door bijvoorbeeld seizoensgroenten te gebruiken. Een heerlijk ovengerecht is het zeker!

Hartige galettes bieden eindeloze mogelijkheden. Een favoriet is de galette met gegrilde groenten, zoals courgette, aubergine en paprika, gecombineerd met geitenkaas en een vleugje honing. Ook een galette met spinazie, feta en zongedroogde tomaten valt in de smaak; de zoute en frisse smaken passen perfect bij het knapperige deeg. Galettes tover je gemakkelijk om naar een vegetarisch recept. Heb je nog wat zoete aardappel over? Tover de galette om tot een zoete aardappel recept en maak deze verrassende zoete aardappel galette met champignons in roomsaus.

Liefhebbers van rijke én volle smaken kunnen genieten van een galette met spruiten en kastanjechampignons. Wil je een wat luxere twist op de klassieke galette serveren? Maak ‘m met gerookte zalm, crème fraîche en dille. Of juist klassiek Frans? Dan kan je het maken met spekjes, ui en camembert. Een galette ziet er meteen leuk uit en je kan het serveren als recept voor het avondeten, maar ook als borrelhapje of bijgerecht.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via