In samenwerking met:
Galette Met Spruiten En Kastanjechampignons 04
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat kip
Vrij van vis

Galette met spruiten en kastanjechampignons

We kennen allemaal wel dit verrukkelijk Franse taartje: galette. Een taart die bestaat uit een deegrand die om de vulling heen is geslagen. Je kunt het lekker zoet maken met fruit als dessert, maar ook als hoofdgerecht is een hartige galette verrukkelijk. In dit recept van DekaMarkt maken we een galette met spruiten en kastanjechampignons.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept galette met spruiten en kastanjechampignons

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Maak de spruiten schoon en snijd in dunne plakken. Snijd de kastanjechampignons in plakken.
2
Verhit een pan met olijfolie, bak de spruiten en champignons 5 min. zodat deze gaan kleuren.
3
Rol ondertussen het deeg uit en verdeel de kruidenroomkaas over het deeg tot 1 cm van de rand. Verdeel hier de spruiten, champignons en kipreepjes over. Vouw de rand van het taartdeeg om zodat er een galette ontstaat.
4
Plaats de galette op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze 20 min. in de oven tot de galette goudbruin en gaar is.
5
Hak ondertussen de dille grof. Haal de galette uit de oven en garneer met dille.

Tip: Galette over? Serveer dit dan bij de lunch.

Wat is galette en waar komt het vandaan?

Een galette is een traditioneel Frans gebak dat bekend staat om zijn eenvoud en veelzijdigheid. Het wordt gemaakt van een simpel deeg van bloem, boter, water en zout en kan worden gevuld met hartige of zoete ingrediënten.

De oorsprong van de galette is niet helemaal duidelijk, maar het wordt vaak geassocieerd met de regio Bretagne in het westen van Frankrijk. Daar wordt de galette traditioneel gevuld met hartige ingrediënten zoals spek, ei en kaas. Erg simpel, maar oh zo lekker. In andere delen van Frankrijk wordt de galette vaak gevuld met zoete ingrediënten zoals fruit, chocolade en room. Of je nu een zoete of hartige galette verkiest, het is een heerlijke traktatie die gemakkelijk te maken is en perfect is voor elke gelegenheid.

Meer verrukkelijke galettes

Nu de galette steeds populairder wordt in veel delen van de wereld, is het een goede reden om er eens eentje te proberen. Naast deze hartige galette met spruiten en kastanjechampignons hebben we ook een verrukkelijke zoete aardappel galette. Het zoet laten we voor wat het is en we gaan compleet hartig. Het fruit wordt vervangen door boerenkool en zoete aardappel en het bolletje ijs wordt vervangen door champignons in roomsaus. Superlekker en ook nog eens binnen 35 minuten klaar!

Naast een hartige galette kun je er ook voor kiezen om een zoete variant te maken. Zoals een stoofperen galette met kaneelijs. Zelfgemaakte stoofpeertjes worden verwerkt in de galette en uiteindelijk geserveerd met kaneelijs. Een heerlijk dessert voor tijdens de feestdagen of voor de koudere dagen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Soort
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat kip
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via