We kennen allemaal wel dit verrukkelijk Franse taartje: galette. Een taart die bestaat uit een deegrand die om de vulling heen is geslagen. Je kunt het lekker zoet maken met fruit als dessert, maar ook als hoofdgerecht is een hartige galette verrukkelijk. In dit recept van DekaMarkt maken we een galette met spruiten en kastanjechampignons.
Tip: Galette over? Serveer dit dan bij de lunch.
Een galette is een traditioneel Frans gebak dat bekend staat om zijn eenvoud en veelzijdigheid. Het wordt gemaakt van een simpel deeg van bloem, boter, water en zout en kan worden gevuld met hartige of zoete ingrediënten.
De oorsprong van de galette is niet helemaal duidelijk, maar het wordt vaak geassocieerd met de regio Bretagne in het westen van Frankrijk. Daar wordt de galette traditioneel gevuld met hartige ingrediënten zoals spek, ei en kaas. Erg simpel, maar oh zo lekker. In andere delen van Frankrijk wordt de galette vaak gevuld met zoete ingrediënten zoals fruit, chocolade en room. Of je nu een zoete of hartige galette verkiest, het is een heerlijke traktatie die gemakkelijk te maken is en perfect is voor elke gelegenheid.
Nu de galette steeds populairder wordt in veel delen van de wereld, is het een goede reden om er eens eentje te proberen. Naast deze hartige galette met spruiten en kastanjechampignons hebben we ook een verrukkelijke zoete aardappel galette. Het zoet laten we voor wat het is en we gaan compleet hartig. Het fruit wordt vervangen door boerenkool en zoete aardappel en het bolletje ijs wordt vervangen door champignons in roomsaus. Superlekker en ook nog eens binnen 35 minuten klaar!
Naast een hartige galette kun je er ook voor kiezen om een zoete variant te maken. Zoals een stoofperen galette met kaneelijs. Zelfgemaakte stoofpeertjes worden verwerkt in de galette en uiteindelijk geserveerd met kaneelijs. Een heerlijk dessert voor tijdens de feestdagen of voor de koudere dagen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment