mini galette met courgette
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mini galette met courgette

Een echte klassieker uit Frankrijk is de galette, waar ze de galette zoet serveren met onder andere fruit en ijs. Wij laten het zoet voor wat het is en gaan compleet voor hartig. Zo vervangen we het fruit voor courgette met pesto en het ijs voor mozzarella. Dit is een heerlijk hapje voor tussendoor of als voorgerecht!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten

Recept mini galette met courgette

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in dunne plakjes. Meng in een schaal 2/3 van de pesto met de courgetteschijfjes, tot alle courgetteschijfjes zijn bedekt met pesto. Rol het verse taartdeeg uit en snijd het taartdeeg in 6 gelijke stukken.
2
Prik in het midden van deze stukken met de vork gaatjes in het deeg. Verdeel in over het midden van het deeg de resterende pesto. Leg daaroverheen dakpansgewijs in een cirkel de courgetteplakjes. Vouw de overgebleven rand van het taartdeeg over de plakjes en breng op smaak met zout.
3
Bak de galettes in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 30 min. tot goudbruin. Haal de galettes uit de oven. Scheur kleine stukjes van de mozzarella en verdeel deze over de galettes. Pluk de basilicum en garneer de galette. Breng op smaak met een snufje peper.

Ontdek de Franse keuken

Frankrijk staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van de keuken. Een echte aanrader is dan ook, galettes. Enorm lekker als Frans voorgerecht of als tussendoortje. Een galette is ook wel bladerdeeg met daarop een vulling. Voor de vulling kun je kiezen in wat jij lekker vindt, varieer hierbij in zoet en hartig. In dit recept is er gebruik gemaakt van courgette. Bij galettes worden de deegrandjes over de vulling geslagen zodat de bovenkant openblijft.

Traditioneel gezien heeft elk gebied van Frankrijk een eigen kenmerkende keuken. Zo wordt er in het Noordwesten veel boter, room en appels gebruikt, terwijl ze in het Zuidoosten juist veel kruiden en olijfolie gebruiken. Het Noordoostelijke deel van Frankrijk is meer afgeleid uit de Duitse keuken. Ga zelf op zoek naar je eigen favoriete recepten uit de

Klassieke Franse voorgerechten

Omdat we helemaal weg zijn van de Franse keuken, hebben we nog meer heerlijke Franse voorgerechten voor je klaar staan op Eatertainment. Wat dacht je van de romige bloemkoolsoep met tofu en salsa verde? De toegevoegde tofu in dit recept zorgt ervoor dat de soep superromig en zacht is. Je kunt deze soep binnen 30 minuten op tafel serveren. Ga je toch liever voor wat anders dan soep? We kennen allemaal wel de echte klassieker uit Frankrijk namelijk: quiche. Probeer de mini tomatenquiche met knoflookchampignons en vinaigrette. Duik 25 minuten de keuken, wacht vervolgens nog 30 minuten en je kunt gaan genieten van deze heerlijke vegetarische quiche.

Meer recepten met pesto

In de mini galette met courgette verwerken we heerlijke pesto. Maar pesto kan je in zoveel verschillende soorten recepten verwerken! Wat dacht je van een klassieke pasta pesto, een pizza recept of juist een flammkuchen recept? Wat je ook kiest, met pesto wordt het zeker lekker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?