Zoete Aardappel Galette Met Champignons In Roomsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Zoete aardappel galette met champignons in roomsaus

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunnen halve maantjes.
2
Meng in een schaal 1 fijngesnipperde sjalot, een uitgeperst teentje knoflook en de mosterd, tot alles mooi samen komt. Rol het verse taartdeeg uit en leg in het midden de boerenkool. Leg daaroverheen dakpansgewijs de zoete aardappel. Smeer de zoete aardappel in met een klein beetje olijfolie en de rand van het taartdeeg met een losgeklopt ei.
3
Zet de galette in het midden van de oven gedurende 30 minuten (dek af met aluminiumfolie mocht de bovenkant te donker worden).
4
Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de gesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak gaar. Meng 1 el bloem met de kookroom en voeg toe aan de champignons en laat indikken. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer de zoete aardappel galette in taartpuntjes, en garneer met een flinke lepel champignons in roomsaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Ellen Shamir
Kees van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Soort
Aardappel
Quiche & Hartige taart
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via