Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunnen halve maantjes.
2
Meng in een schaal 1 fijngesnipperde sjalot, een uitgeperst teentje knoflook en de mosterd, tot alles mooi samen komt. Rol het verse taartdeeg uit en leg in het midden de boerenkool. Leg daaroverheen dakpansgewijs de zoete aardappel. Smeer de zoete aardappel in met een klein beetje olijfolie en de rand van het taartdeeg met een losgeklopt ei.
3
Zet de galette in het midden van de oven gedurende 30 minuten (dek af met aluminiumfolie mocht de bovenkant te donker worden).
4
Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de gesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak gaar. Meng 1 el bloem met de kookroom en voeg toe aan de champignons en laat indikken. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer de zoete aardappel galette in taartpuntjes, en garneer met een flinke lepel champignons in roomsaus.

Meer inspiratie

Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
Hoofdgerechten
Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
15 min
Rode Bietenstamppot Met Appel En Brie
Hoofdgerechten
Rode bietenstamppot met appel en brie
30 min
Vega Regenboog Plaattaart
Hoofdgerechten
Vega regenboog plaattaart
10 min
Geroosterde Venkel Uit De Oven Met Kipdrumsticks
Hoofdgerechten
Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
35 min
Kruidige Pompoenstamppot Met Zoete Aardappel
Hoofdgerechten
Kruidige pompoenstamppot met zoete aardappel
25 min
Hartige Cake Met Halloumi En Olijven
Tussendoortjes
Hartige cake met halloumi en olijven
15 min
Tapas Spiesjes Met Patatas Bravas Dip
Borrelhapjes & snacks
Tapas spiesjes met patatas bravas dip
45 min
Gevulde Zoete Aardappel Met Quinoa En Tahinidressing
Hoofdgerechten
Gevulde zoete aardappel met quinoa en tahinidressing
35 min
Romige Aardappelsalade Met Verse Rozemarijn En Spekjes
Bijgerechten
Romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes
30 min
Loaded Potato Met Atjar En Satesaus
Hoofdgerechten
Loaded potato met atjar en satésaus
25 min
Quiche Met Kip Paprika En Prei
Hoofdgerechten
Quiche met kip, paprika en prei
20 min
Loaded Potato Met Gehakt En Mais
Hoofdgerechten
Loaded potato met gehakt en maïs
10 min
Vegan Kapsalon Met Oesterzwamshoarma
Hoofdgerechten
Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
45 min
Entrecote Met Bearnaisesaus En Zoete Aardappelfriet
Hoofdgerechten
Entrecote met bearnaisesaus en zoete aardappelfriet
40 min
Loaded Potato Met Spekjes En Cheddar
Hoofdgerechten
Loaded potato met spekjes en cheddar
10 min
Quiche Met Ricotta Tomaten En Geitenkaas
Hoofdgerechten
Quiche met ricotta, tomaten en geitenkaas
10 min
Ovenschotel Bloemkool Room Met Gehakt
Hoofdgerechten
Ovenschotel bloemkool-room met gehakt
10 min
Witlof Met Parmaham En Parmezaanse Kaas
Hoofdgerechten
Witlof met parmaham en Parmezaanse kaas
30 min
Zoete Aardappelchips Met Geroosterde Kikkererwten
Borrelhapjes & snacks
Zoete aardappelchips met geroosterde kikkererwten
40 min
Plaattaart Met Witte Asperges En Aardappel
Hoofdgerechten
Plaattaart met witte asperges en aardappel
10 min
Aspergequiche
Hoofdgerechten
Aspergequiche
10 min
Ovenschotel Met Witte Asperges En Tomaat
Hoofdgerechten
Ovenschotel met witte asperges en tomaat
20 min
Hartige Taart met Vis en Spinazie
Hoofdgerechten
Hartige taart met vis en spinazie
25 min
Gepofte Zoete Aardappel Met Spek
Hoofdgerechten
Gepofte zoete aardappel met spek
25 min
Preitaart Met Pangasiusfilet
Hoofdgerechten
Preitaart met pangasiusfilet
15 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Ellen Shamir
Kees van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis
Soort
Quiche & Hartige taart
Aardappel

Gemaakt door Eatertainment

Delen via