Zoete Aardappel Galette Met Champignons In Roomsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Zoete aardappel galette met champignons in roomsaus

Een galette is een klassieker uit Frankrijk, daar eten ze de galette zoet met fruit en vaak ook ijs. Wij laten het zoet voor wat het is en gaan compleet voor hartig. Zo vervangen we het fruit voor boerenkool en zoete aardappel en het ijs voor champignons in roomsaus. Als dat geen twist geeft!

Mijn menu planner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept zoete aardappel galette met champignons in roomsaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunnen halve maantjes.
2
Meng in een schaal 1 fijngesnipperde sjalot, een uitgeperst teentje knoflook en de mosterd, tot alles mooi samen komt. Rol het verse taartdeeg uit en leg in het midden de boerenkool. Leg daaroverheen dakpansgewijs de zoete aardappel. Smeer de zoete aardappel in met een klein beetje olijfolie en de rand van het taartdeeg met een losgeklopt ei.
3
Zet de galette in het midden van de oven gedurende 30 minuten (dek af met aluminiumfolie mocht de bovenkant te donker worden).
4
Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de gesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak gaar. Meng 1 el bloem met de kookroom en voeg toe aan de champignons en laat indikken. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer de zoete aardappel galette in taartpuntjes, en garneer met een flinke lepel champignons in roomsaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via