Hartige Koreaanse vispannenkoek met garnalen (pajeon)
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hartige Koreaanse vispannenkoek met garnalen (pajeon)

Dit gerecht staat ook wel bekend als pajeon; een variatie op een gerecht wat in de Koreaanse keuken ‘jeon’ wordt genoemd. Jeon zijn gerechten die lijken op een pannenkoek met een hartige vulling, bij pajeon wordt echter lente-ui gebruikt als basis vulling.

Een luchtige pannenkoek door het gebruik van bruisend water. Het lijkt in de pan een wat slapper beslag, maar als het eenmaal gebakken is, wordt het een vaste en luchtige pannenkoek.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept hartige koreaanse vispannenkoek met garnalen (pajeon)

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Meng met een garde het water met de bloem, maïzena en het zout tot een glad beslag.
2
Snijd de garnalen in blokjes en de lente-uitjes schuin in ringetjes. Verhit de olie in een pan en laat goed heet worden. Schenk ¼ van het beslag in de pan en verdeel ¼ van de garnalen, lente-ui en peen over het beslag. Wacht totdat het beslag droog is aan de bovenkant, draai om en bak nog 2 min. Herhaal deze stappen tot het beslag op is.
3
Snijd de rode peper in ringen. Meng de sesamolie, sojasaus, vissaus en gembersiroop tot een dipsaus. Serveer de pannenkoeken met de dipsaus en de rode peper.
4
Tip: minder pittig? Gebruik dan de helft van de rode peper.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Schaaldieren
  • Soja
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via