Print opties

Sluiten

Hutspot met braadworst en gekarameliseerde rode ui jus

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Breng water aan de kook in een grote pan. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Snijd het bovenste gedeelte groen van de bospeen en leg apart. Rasp de bospeen fijn met behulp van een keukenmachine of rasp. Kook de aardappelen 10 min. en voeg vervolgens de bospeen en gesneden ui toe. Kook nog 10 min.
2
Giet de hutspot af, voeg ½ van de boter, de melk en Verstegen Kruidenmix voor hutspot toe en stamp fijn. Breng op smaak met zout.
3
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een pan en bak de braadworst rondom goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat de braadworst 10 min. garen.
4
Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Haal de braadworst uit de pan, maar laat het vet in de pan. Karamelliseer de ui in 10 min. op laag vuur in de pan van de braadworst. Voeg vervolgens de overige boter, het bouillonblokje en de bloem toe en roer 1 min. door met een garde of vork. Voeg vervolgens het warme water toe en laat 5 min. inkoken.
5
Serveer de hutspot met braadworst en jus en garneer met het wortelgroen en geraspte kaas.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.