Kaastwisters met knoflook en Italiaanse kruiden
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kaastwisters met knoflook en Italiaanse kruiden

Staat er een borrel op de planning, maar heb je geen zin in standaard hapjes als olijven, tortilla chips en worst? Maak dan deze heerlijke kaastwisters. Dankzij de knoflook en Italiaanse kruiden krijgen deze twisters een kruidige twist. Het resultaat? Knapperige kaasstengels waar iedereen van gaat genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kaastwisters met knoflook en italiaanse kruiden

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en pureer samen met de olijfolie in een blender of met behulp van een staafmixer.
2
Rol het bladerdeeg uit en verdeel de knoflookolie over het bladerdeeg. Verdeel de geraspte kaas en Italiaanse kruiden over het deeg. Snijd het bladerdeeg over de breedte in 12 gelijke plakken.
3
Neem de uiteinden van de plakken in beide handen en draai in tegengestelde richting, zodat een spiraal ontstaat.
4
Leg de kaastengels op een met bakpapier beklede bakplaat, laat wat ruimte tussen de stengels zodat ze tijdens het bakken genoeg ruimte hebben. Bak 12 tot 15 min. in de oven.

Begin het weekend met een uitgebreide borrel

Het moment is daar: je laatste werkdag van de week is klaar, tijd om je weekend in te luiden met een lekkere borrel! Nu kun je kiezen voor klassieke borrelhapjes als romige kazen, wat parmaham of stokbrood met kruidenboter, maar hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan met een uitgebreide borrelplank? Zo maak je allerlei lekkere hapjes en kies je wat jij lekker vindt. Wij helpen je graag met het kiezen van hapjes zodat jij dit weekend een verrukkelijke borrelplank op tafel tovert.

Borrelhapjes met kaas

Wij houden van kaas, zeker met de borrel! Maak naast deze kaastwisters ook eens vispad brie, oftewel opgeklopte brie. Wij serveren het met een zoete marmelade van rode ui en appel en stokbrood om mee te dippen. Ook lekker: crackers met peer en gorgonzola of gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers.

Borrelhapjes met vlees

Een favoriet van velen die niet mag ontbreken op een borrelplank met vlees zijn nacho’s. Deze nacho’s met gehakt, zelfgemaakte avocadodip en cheddar is verrukkelijk! Terwijl de nacho’s in de oven staan, kun jij andere hapjes maken. Denk aan deze lekkere mini taquitorolletjes met gehakt of pak uit met een heerlijke stromboli met spinazie en prosciutto.

Borrelhapjes met vis

Liefhebber van vis? Ook dan hebben we lekkere borrelhapjes voor je om de plank mee te vullen. Wat dacht je van deze frisse kruidentoast met rivierkreeftjes of mini Hollandse garnalencocktail? Beide recepten zet je zo op tafel, ideaal als je even wat minder de tijd hebt om een borrelplank te bereiden. Vergeet niet deze verrukkelijke tuna melt borrelbrood te maken, hiermee is je borrel compleet!

Zoete borrelhapjes

Ben jij een echte zoetekauw? Ga dan aan de slag met dit butter board met pindakaas, chocoladepasta en speculoos. Op een speelse manier maak je de borrelplank op, waarna je ingrediënten als Cantuccini koekjes, ongezouten pinda’s, wafels en bananenchips dipt in je favoriete topping.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via