Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Butter board met pindakaas, chocoladepasta en speculoos

Butter boards zijn helemaal hip! Op een bijzondere manier serveer je brood met kruidenboter, voorzien van diverse toppings. Wij maken een zoete variant met pindakaas, chocoladepasta en speculoospasta. Gooi er crispy ingrediënten over zoals Cantuccini koekjes en ongezouten pinda’s en serveer met lekkernijen als wafels en bananenchips.

Mijn menu planner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept butter board met pindakaas, chocoladepasta en speculoos

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Neem een grote houten snijplank of een groot plat bord. Begin in een hoek, smeer een halve eetlepel pindakaas met de achterkant van de lepel uit. Smeer daarnaast een halve lepel chocoladepasta uit. Smeer daarnaast een halve lepel speculoospasta uit. Afhankelijk van de grootte van de plank kun je nog meer toevoegen.
2
Dit is de eerste rij. Begin voor de 2e rij met de chocoladepasta, in het midden pindakaas en daarnaast chocoladepasta.
3
Begin de 3e rij met speculoospasta, in het midden chocoladepasta en daarnaast pindakaas. Afhankelijk van de grootte van de plank kun je nog meer toevoegen.
4
Besprenkel de plank met karamelsaus.
5
Hak de pinda’s, pure chocolade en Cantuccini koekjes grof en strooi dit over de plank.
6
Snijd de wafel in kleine stukjes. Leg de wafels en bananenchips aan één kant op de plank, leg de crackers en het brood aan de andere kant.

How-to video

Wil je weten hoe je deze butter board met pindakaas, chocoladepasta en speculoos stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons instagram kanaal of via de video!

Voor de zoetekauw

Zoetigheden, wie houdt er nu niet van? Wij zijn er dol op! Wist je dat je gemakkelijk ingrediënten als pindakaas, chocoladepasta en speculoos aan je gerechten kunt toevoegen?

Start de ochtend bijvoorbeeld met deze speculoos baked oats. Een vullend ontbijtje door de havermout én een guilty pleasure door de speculoos. Of ga voor deze havermout met chocolade en pindakaas. Een gouden combinatie dankzij de chocolade met pindakaas.

Ook in koekjes voeg je gemakkelijk chocola of pindakaas toe. Maak eens deze mega lekkere browniekoeken met een knapperige buitenkant en een smeuïge binnenkant, of bak deze smaakvolle pindakaaskoekjes met chocolate chip. Perfecte tussendoortjes, of gewoon voor de lekker!

Zin om in het weekend uit te pakken met een spectaculaire taart? Maak dan deze speculoos cheesecake met witte chocolade. De smaken zijn het wachten meer dan waard! Of maak een chocoladecake met hazelnoten. Om je vingers bij af te likken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Pinda
  • Noten
  • Melk
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via