In samenwerking met:
Crackers met peer en gorgonzola
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crackers met peer en gorgonzola

Met een vegetarisch borrelhapje zit je altijd goed, zeker met dit makkelijke recept. De combinatie van zeezout crackers, een pittige gorgonzola en zoete peer zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Schenk er een lekkere rode wijn bij in en proost!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept crackers met peer en gorgonzola

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de peer in plakken van 5 mm dik. Verhit de roomboter in een pan en bak de peer op hoog vuur tot deze begint te kleuren.
2
Smeer intussen de gorgonzola over de crackers en leg hier de gebakken peer op. Hak de walnoten grof en verdeel deze over de toast met peer.

Tip: serveer bij dit vegetarische borrelhapje een lekkere rode wijn, zoals de Woodhaven Red Zinfandel.

Weetjes over gorgonzola

Gorgonzola is een Italiaanse kaas die zijn oorsprong vindt in de regio’s Piemonte en Lombardije. De kaas wordt gemaakt van koemelk en heeft een kenmerkende scherpe en pittige smaak. De kaas dankt zijn blauwgroene aderen aan schimmelculturen die in de kaas worden geïnjecteerd. Hierdoor ontstaat er een unieke smaak die kenmerkend is voor de gorgonzola. De een houdt ervan, de ander niet!

De heerlijke kaas wordt vaak geserveerd bij een kaasplateau of borrelplank, maar ook als ingrediënt in sauzen en dressings wordt gorgonzola vaak gebruikt. Een van de meest populaire manieren om van gorgonzola te genieten, is door het te combineren met fruit, vooral met peer. De zoete, sappige smaak van de peer biedt een perfect contrast met de sterke, zoute smaak van de kaas. Bovendien werkt de romige textuur van de kaas goed samen met de zachte textuur van de peer. Samen zorgen ze voor een goddelijke combinatie van smaken en texturen. Gorgonzola en peer zijn een populaire combinatie in de Italiaanse keuken en worden vaak gebruikt als ingrediënten in salades, als topping voor pizza’s of bijvoorbeeld op een cracker voor bij de borrel.

Meer vegetarische borrelhapjes met kaas

Maak je borrelplank compleet met nog meer kaashapjes. Probeer naast dit verrukkelijke borrelrecept van DekaMarkt eens vispad brie met rode uienmarmelade. Vispad betekent in het Scandinavisch opgeslagen, oftewel: je klopt de brie lekker luchtig. Het resultaat is een smeuïg dipje met zoete marmelade van rode ui en appel. Een andere frisse combinatie is gevulde snackpaprika’s met geitenkaas. Simpel maar superlekker. Ideaal wanneer je bezoek krijgt, maar geen tijd hebt om uren in de keuken te staan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via