Vispad Brie Met Rode Uienmarmelade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vispad brie met rode uienmarmelade

Vervang de klassieke toastjes met brie voor deze brie in een nieuw jasje: genaamd vispad brie! Dit recept komt uit Scandinavië, waar ‘vispad’ opgeslagen betekent. Niet zo gek dus als we je vertellen dat deze vispad brie lekker luchtig is. Brie gaat goed samen met een zoetje, daarom serveren wij dit gerecht met zoete marmelade van rode ui en appel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vispad brie met rode uienmarmelade

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 2 min. aan tot deze glazig is. Plaats het deksel op de pan en laat de ui 10 min. stoven op laag vuur.
2
Schil ondertussen de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg de appel en basterdsuiker toe aan de ui en laat dit 5 min. karamelliseren. Voeg de rode wijn en balsamico azijn toe en laat het geheel 15 min. zachtjes doorkoken.
3
Verwijder ondertussen de witte korst van de brie en snijd in blokjes. Maal de brie 10 min. in de foodprocessor of hakmolen tot deze licht en luchtig is. Voeg geleidelijk de slagroom toe. Bak ondertussen het stokbrood volgens aanwijzingen op de verpakking.
4
Breek de pecannoten in grove stukken. Verdeel de luchtige brie in een diep bord of kom. Verdeel de uienmarmelade over de brie. Strooi de pecannoten en tuinkers over het geheel en serveer met stokbrood.

Weten hoe je vispad brie stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video!

Alles wat je wilt weten over brie

Brie is een heerlijk zacht en romig kaasje uit Frankrijk. Brie heeft een witte, bloemachtige korst die eetbaar is en een zachte en smeuïge binnenkant die een milde en licht nootachtige smaak heeft. Heerlijk voor bij de borrel met een glas witte wijn erbij. De kwaliteit van brie varieert afhankelijk van de producent en de rijpingsperiode. Jonge brie is mild van smaak en heeft een stevigere textuur, terwijl oudere brie een vollere en rijpere smaak heeft met een zachtere textuur. Het kaasje is verkrijgbaar bij diverse delicatessenzaken en kaaswinkels, maar ook in de supermarkt vind je verschillende varianten brie.

Naast dat brie een lekker kaasje is voor bij de borrel, op toastjes of als luchtig smeersel zoals bij dit recept, is het ook een veelzijdige kaas die op veel verschillende manieren kan worden gegeten. Je kan het makkelijk verwerken in diverse gerechten. Zo is brie een populaire kaas om te gebruiken in hartige taarten, quiches en tosti’s. Denk aan deze quiche met rode biet, brie en tijm, een heerlijke combinatie met de cashewnoten die je er ook in verwerkt. Of ga voor deze gebakken bloemkool met appel en brie. Zoet, zout, hartig én fris: wij zijn fan van deze verrassende combinatie! Lekker voor de lunch is deze tosti met brie, ontbijtspek en frambozen. Met tosti’s kun je veel variëren en met brie is het altijd lekker! De combinatie van zout en zoet zorgt voor een verrukkelijk resultaat.

Meer lekkere recepten met kaas

Wij zijn liefhebbers van kaas en helpen je dan ook graag met het vinden van de lekkerste kaasrecepten. Houd onze pagina wat eten we vandaag? in de gaten en wie weet verschijnt er weer een heerlijk recept boordevol kaas!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?