Vervang de klassieke toastjes met brie voor deze brie in een nieuw jasje: genaamd vispad brie! Dit recept komt uit Scandinavië, waar ‘vispad’ opgeslagen betekent. Niet zo gek dus als we je vertellen dat deze vispad brie lekker luchtig is. Brie gaat goed samen met een zoetje, daarom serveren wij dit gerecht met zoete marmelade van rode ui en appel.
Weten hoe je vispad brie stap voor stap maakt? Bekijk de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video!
Brie is een heerlijk zacht en romig kaasje uit Frankrijk. Brie heeft een witte, bloemachtige korst die eetbaar is en een zachte en smeuïge binnenkant die een milde en licht nootachtige smaak heeft. Heerlijk voor bij de borrel met een glas witte wijn erbij. De kwaliteit van brie varieert afhankelijk van de producent en de rijpingsperiode. Jonge brie is mild van smaak en heeft een stevigere textuur, terwijl oudere brie een vollere en rijpere smaak heeft met een zachtere textuur. Het kaasje is verkrijgbaar bij diverse delicatessenzaken en kaaswinkels, maar ook in de supermarkt vind je verschillende varianten brie.
Naast dat brie een lekker kaasje is voor bij de borrel, op toastjes of als luchtig smeersel zoals bij dit recept, is het ook een veelzijdige kaas die op veel verschillende manieren kan worden gegeten. Je kan het makkelijk verwerken in diverse gerechten. Zo is brie een populaire kaas om te gebruiken in hartige taarten, quiches en tosti’s. Denk aan deze quiche met rode biet, brie en tijm, een heerlijke combinatie met de cashewnoten die je er ook in verwerkt. Of ga voor deze gebakken bloemkool met appel en brie. Zoet, zout, hartig én fris: wij zijn fan van deze verrassende combinatie! Lekker voor de lunch is deze tosti met brie, ontbijtspek en frambozen. Met tosti’s kun je veel variëren en met brie is het altijd lekker! De combinatie van zout en zoet zorgt voor een verrukkelijk resultaat.
Wij zijn liefhebbers van kaas en helpen je dan ook graag met het vinden van de lekkerste kaasrecepten. Houd onze pagina wat eten we vandaag? in de gaten en wie weet verschijnt er weer een heerlijk recept boordevol kaas!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment