Stromboli Met Spinazie En Prosciutto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Stromboli met spinazie en prosciutto

Op zoek naar een leuk én lekker borrelhapje? Probeer eens deze stromboli met spinazie en prosciutto! Een spectaculaire toevoeging aan jouw borrelplank. Stromboli heeft veel weg van een calzone, waarbij rond pizzadeeg voor de helft wordt belegd en vervolgens wordt dubbelgevouwen. Voor stromboli wordt over het algemeen rechthoekig pizza- of brooddeeg gebruikt, dat wordt belegd en vervolgens wordt opgerold. In dit recept beleggen we het met spinazie en prosciutto, een hemelse combinatie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept stromboli met spinazie en prosciutto

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Rol het pizzadeeg uit en halveer het over de lengte. Rol met behulp van een deegroller het deeg verder uit, tot het ongeveer de helft van de originele dikte heeft.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Pluk de peterselie en hak fijn. Voeg de peterselie en knoflookpoeder toe aan de boter. Rasp de pecorino.
3
Bestrijk het pizzadeeg met de helft van de boter. Verdeel de mozzarella en pecorino over het deeg, houd hierbij 2 cm van de randen vrij. Verdeel de spinazie over de kaas, verdeel de prosciutto over de spinazie.
4
Rol het deeg op. Vouw beide uiteindes onder het geheel en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de buitenkant met de rest van de boter. Maak 3 lange, schuine sneetjes in de bovenkant van de rol.
5
Bak het geheel 20 tot 25 min. in de oven.

Een Italiaanse of Amerikaanse lekkernij?

Stromboli is een gevuld Italiaans deeggerecht dat lijkt op een gevulde pizza of calzone en een heerlijk alternatief voor wanneer je je eigen pizza wil maken. Het deeg wordt gevuld met een mengsel van kaas, vlees, groenten en kruiden, en vervolgens opgerold en gebakken. De vulling kan variëren, maar de meest populaire ingrediënten zijn salami, ham, kaas, tomatensaus en groenten zoals paprika en ui.

Stromboli is vernoemd naar het eiland Stromboli, gelegen in de Tyrreense Zee ten noorden van Sicilië, Italië. Het gerecht werd oorspronkelijk gemaakt in de Verenigde Staten, waar Italiaanse immigranten het recept hebben geïntroduceerd. Stromboli is een populair gerecht geworden in de Verenigde Staten en is ook in andere landen populair geworden.

Stromboli wordt vaak geserveerd als een hoofdgerecht, maar kan ook in plakjes worden gesneden en als een snack of voorgerecht worden geserveerd. Het is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat gemakkelijk kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren en is een geweldig alternatief voor traditionele pizza.

Stromboli is perfect voor tijdens de borrel! Ben je op zoek naar meer borrelgerechten die lijken op stromboli? Maak dan eens flammkuchen, zoals deze flammkuchen met carpaccio of flammkuchen met schelvis. Snijd de flammkuchen in stukjes en het is perfect om te serveren tijdens de borrel. Ook lekker: tortilla pizza met gegrilde groenten, pesto en mozzarella. Maar de pizzaatjes van kleine tortilla’s of kies ervoor om een grote te maken, die je in stukken snijdt.

Meer smakelijke recepten

Ben je op zoek naar meer lunch recepten zoals deze heerlijke stromboli? Of ga jij in plaats van dit recept liever voor flammkuchen of voor pannenkoeken recepten? Doe receptinspiratie op en kies wat jij het lekkerst vindt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.