Stromboli Met Spinazie En Prosciutto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Stromboli met spinazie en prosciutto

Op zoek naar een leuk én lekker borrelhapje? Probeer eens deze stromboli met spinazie en prosciutto! Een spectaculaire toevoeging aan jouw borrelplank. Stromboli heeft veel weg van een calzone, waarbij rond pizzadeeg voor de helft wordt belegd en vervolgens wordt dubbelgevouwen. Voor stromboli wordt over het algemeen rechthoekig pizza- of brooddeeg gebruikt, dat wordt belegd en vervolgens wordt opgerold. In dit recept beleggen we het met spinazie en prosciutto, een hemelse combinatie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Stromboli met spinazie en prosciutto

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Rol het pizzadeeg uit en halveer het over de lengte. Rol met behulp van een deegroller het deeg verder uit, tot het ongeveer de helft van de originele dikte heeft.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Pluk de peterselie en hak fijn. Voeg de peterselie en knoflookpoeder toe aan de boter. Rasp de pecorino.
3
Bestrijk het pizzadeeg met de helft van de boter. Verdeel de mozzarella en pecorino over het deeg, houd hierbij 2 cm van de randen vrij. Verdeel de spinazie over de kaas, verdeel de prosciutto over de spinazie.
4
Rol het deeg op. Vouw beide uiteindes onder het geheel en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de buitenkant met de rest van de boter. Maak 3 lange, schuine sneetjes in de bovenkant van de rol.
5
Bak het geheel 20 tot 25 min. in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.