Gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers

Op zoek naar een lekker borrelhapje? Zoek dan niet verder, want wij hebben een heerlijk recept: gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers. Deze ingrediënten zijn op en top Grieks en zijn echt onmisbaar als je in Griekenland mezedes (Griekse ‘tapas’) bestelt. Gelukkig is het niet alleen in Griekenland te eten, want dit recept is eenvoudig zelf thuis te maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en plet deze. Bedek de bodem van een ovenschaal met de knoflookteentjes, uitgelekte Kalamata olijven en ingelegde groene pepers.
2
Leg de feta in zijn geheel op de olijven en pepers. Knip de cherrytomaten met steel per 2 of 3 van de tros en verdeel ze rondom de feta. Besprenkel het geheel met de olijfolie.
3
Meng de honing met de zwarte peper en verdeel de helft hiervan over de feta. Houd de andere helft apart. Strooi de chilivlokken over de feta en verdeel de takjes tijm over de ovenschaal.
4
Bak de feta in de oven gedurende 20-25 min. op 200°C. Verdeel de rest van de peperhoning over de feta wanneer deze uit de oven komt.
5
Serveer met stokbrood.

How-to video

Naast het recept in tekst, kun je dit heerlijke recept ook vinden als how-to video op ons instagram kanaal of via de video hiernaast.

De lekkerste borrelhapjes op een rij

Heb je binnenkort een feestje? Of krijg je familie over de vloer? Een lekker borrelhapje is dan altijd een lekkere verrassing voor je visite. Maar welk borrelhapje moet je dan kiezen? Als jij ook soms door de bomen het bos niet meer ziet, dan kunnen wij je gerust stellen. Hieronder geven we namelijk 10 lekkere recepten voor borrelhapjes.

  1. Pittige gehaktballetjes met pindasaus
    Een echt klassiek borrelhapje zijn gehaktballetjes. Deze variatie met pindasaus is erg lekker!
  2. Regenboog fruitspiesjes
    Dit borrelhapje is erg geschikt voor op warme dagen. Een friszoete verwennerij!
  3. Vegetarische empanadas met kastanjechampignons
    Zelf vegetarisch of vegetarische gasten? Maak deze vegetarische empanadas als borrelhapje en je gasten zullen blij verrast zijn.
  4. Parmezaan kipnuggets uit de airfryer met spicy mayonaise en citroendip
    Een ideaal borrelhapje uit de airfryer, deze parmezaan kipnuggets. Samen met de spicy mayonaise en citroendip smaakt het heerlijk.
  5. Groentechips met rozemarijnzout
    Eens wat anders dan gewone chips op tafel? Maak dan deze groentechips! Erg lekker en kleurrijk.
  6. Broodje tapas kip
    Haal de Spaanse zon in huis met deze lekkere tapa (borrelhapje). Het heeft Spaanse smaken en is erg makkelijk te maken.
  7. Geitenkaas borrelballetjes
    Als je van geitenkaas houdt, dan is dit borrelhapje echt iets voor jou! Je kan lekker variëren met verschillende toppings, waardoor iedere hap weer een feestje wordt.
  8. Nachoschotel met verrassende guacamoles
    Last but not least: nacho’s! Eigenlijk zijn nacho’s het ultieme borrelhapje. Lekker zoutige tortillachips met heerlijke toppings uit de oven. Krijg jij ook al trek?

Op onze website vind je nog véél meer recepten voor borrelhapjes. Neem eens een kijkje en laat je inspireren!

Wat is feta kaas?

Feta kaas is een zoute, witte kaas die oorspronkelijk uit Griekenland komt en wordt gemaakt van schapen- en/of geitenmelk. Het heeft een brokkelige textuur en een pittige, zoute smaak en wordt vaak gebruikt in salades, stoofschotels en andere hartige gerechten.

Hoe lang kun je feta bewaren na het openen?

Na het openen van een verpakking feta kaas kun je het in de koelkast luchtdicht bewaren, bedekt met een beetje zout water of melk, gedurende maximaal 5-7 dagen. Het is echter het beste om het zo snel mogelijk op te gebruiken voor de beste kwaliteit en smaak.

Waar wordt feta kaas van gemaakt?

Feta kaas wordt traditioneel gemaakt van schapenmelk of een mix van schapen- en geitenmelk. De melk wordt gestremd en de wrongel wordt geperst en gezouten. De kaas wordt vervolgens in blokken of plakjes gesneden en in een zoutoplossing of wei bewaard om te rijpen en zijn kenmerkende smaak en textuur te ontwikkelen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via