Op zoek naar een lekker borrelhapje? Zoek dan niet verder, want wij hebben een heerlijk recept: gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers. Deze ingrediënten zijn op en top Grieks en zijn echt onmisbaar als je in Griekenland mezedes (Griekse ‘tapas’) bestelt. Gelukkig is het niet alleen in Griekenland te eten, want dit recept is eenvoudig zelf thuis te maken!
Naast het recept in tekst, kun je dit heerlijke recept ook vinden als how-to video op ons instagram kanaal of via de video hiernaast.
Heb je binnenkort een feestje? Of krijg je familie over de vloer? Een lekker borrelhapje is dan altijd een lekkere verrassing voor je visite. Maar welk borrelhapje moet je dan kiezen? Als jij ook soms door de bomen het bos niet meer ziet, dan kunnen wij je gerust stellen. Hieronder geven we namelijk 10 lekkere recepten voor borrelhapjes.
Op onze website vind je nog véél meer recepten voor borrelhapjes. Neem eens een kijkje en laat je inspireren!
Feta kaas is een zoute, witte kaas die oorspronkelijk uit Griekenland komt en wordt gemaakt van schapen- en/of geitenmelk. Het heeft een brokkelige textuur en een pittige, zoute smaak en wordt vaak gebruikt in salades, stoofschotels en andere hartige gerechten.
Na het openen van een verpakking feta kaas kun je het in de koelkast luchtdicht bewaren, bedekt met een beetje zout water of melk, gedurende maximaal 5-7 dagen. Het is echter het beste om het zo snel mogelijk op te gebruiken voor de beste kwaliteit en smaak.
Feta kaas wordt traditioneel gemaakt van schapenmelk of een mix van schapen- en geitenmelk. De melk wordt gestremd en de wrongel wordt geperst en gezouten. De kaas wordt vervolgens in blokken of plakjes gesneden en in een zoutoplossing of wei bewaard om te rijpen en zijn kenmerkende smaak en textuur te ontwikkelen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment