Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten krokante aardappelen
Ingrediënten bietenhummus
Ingrediënten kruidensalade
Ingrediënten kabeljauw
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen indien nodig, maar schil ze niet. Laat de kleine aardappelen heel, de grotere kun je halveren of in drieën snijden. Kook de aardappelen in ruim water gedurende 15 min. Giet de aardappelen af en laat droog stomen.
2
Plaats de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 van de olijfolie, zout en peper en verdeel de boter in stukken op de aardappels. Rooster in de oven voor 30 min. Haal de aardappelen uit de oven en druk ze lichtjes plat met een pureestamper. Besprenkel met de andere 1/2 olijfolie en rooster de aardappelen nog 15 min in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
3
Maak ondertussen de bietenhummus. Spoel de kikkererwten af. Snijd de bietjes in kleinere stukjes. Maal in een keukenmachine of met de staafmixer de kikkererwten, bieten, tahin, olie, limoensap, zout en peper fijn tot een gladde hummus.
4
Pluk voor de kruidensalade de blaadjes van de kruidentakjes. Meng deze met de veldsla en tuinkers. Maak de salade aan met de olijfolie, limoensap en een snuf zout.
5
Laat de roomboter smelten in een goede anti-aanbakpan. Dep de kabeljauwhaas droog en breng op smaak met zout en peper. Bak de kabeljauw aan beide kanten in circa 4 min gaar.
6
Serveer de gebakken vis bovenop de bietenhummus, samen met de aardappelen en salade. Leg de salade op het bord en besprenkel met de balsamico crème.
7
Geen fan van bieten? Gebruik dan andere gekookte wintergroenten, zoals pompoen of wortel.

Meer inspiratie

Romige frambozen mimosa met grapefruit en tijm
Dranken & cocktails
Romige frambozen mimosa met grapefruit en tijm
10 min
Gingerale mocktail met chocolade vijgen
Dranken & cocktails
Ginger ale mocktail met chocolade vijgen
15 min
Hartige oliebollen met chilisaus
Borrelhapjes & snacks
Hartige oliebollen met chilisaus
40 min
Filodeeg bakjes met bleu cheese
Borrelhapjes & snacks
Filodeeg bakjes met blue cheese
15 min
Champagne oliebollen met poeder- en kaneelsuiker
Borrelhapjes & snacks
Champagne oliebollen met poeder- en kaneelsuiker
40 min
Thaise zalmkoekjes met komkommer koriander salsa
Bijgerechten
Thaise zalmkoekjes met komkommer koriander salsa
20 min
S’mores pizza met marshmallow, pure chocolade en rode bessen
Bijgerechten
S’mores pizza met marshmallow, pure chocolade en rode bessen
15 min
Romige cashewsaus
Sauzen & dressings
Romige cashewsaus
30 min
Pittige ambasaus met limoen
Sauzen & dressings
Pittige ambasaus met limoen
40 min
Lamsköfte met yoghurt-muntsaus, ingelegde ui en flatbread
Bijgerechten
Lamsköfte met yoghurt-muntsaus, ingelegde ui en flatbread
40 min
Groente torentje met halloumi en rode bieten spread
Bijgerechten
Groente torentje met halloumi en rode bieten spread
15 min
Gevulde biefstukrolletjes met prosciutto en salsa verde
Bijgerechten
Gevulde biefstukrolletjes met prosciutto en salsa verde
20 min
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
Hoofdgerechten
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
15 min
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
Hoofdgerechten
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
20 min
Kalkoen met sinaasappelglazuur
Hoofdgerechten
Kalkoen met sinaasappelglazuur
40 min
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
Hoofdgerechten
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
30 min
Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
Hoofdgerechten
Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
15 min
Saté van speklap met acar van tomaat
Bijgerechten
Saté van speklap met acar van tomaat
40 min
Romige sajoer boontjes
Bijgerechten
Romige sajoer boontjes
20 min
Indische gehaktballetjes met acar van rode kool, mango en komkommer
Bijgerechten
Indische gehaktballetjes met acar van rode kool, mango en komkommer
50 min
Koude aardappelschotel met beenham
Lunch & brunch
Koude aardappelschotel met beenham
50 min
Ingelegde zalmmoot
Lunch & brunch
Ingelegde zalmmoot
20 min
Broodkrans met camembert
Borrelhapjes & snacks
Broodkrans met camembert
50 min
Kruidige winterkoffie
Café Intención
Kruidige winterkoffie
20 min
Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
Lunch & brunch
Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
20 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Vis
  • Sulfiet
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Zonder toegevoegde suikers
Vrij van vlees
Soort
Feestdagen
Voorkeuren
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via