Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen indien nodig, maar schil ze niet. Laat de kleine aardappelen heel, de grotere kun je halveren of in drieën snijden. Kook de aardappelen in ruim water gedurende 15 min. Giet de aardappelen af en laat droog stomen.
2
Plaats de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 van de olijfolie, zout en peper en verdeel de boter in stukken op de aardappels. Rooster in de oven voor 30 min. Haal de aardappelen uit de oven en druk ze lichtjes plat met een pureestamper. Besprenkel met de andere 1/2 olijfolie en rooster de aardappelen nog 15 min in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
3
Maak ondertussen de bietenhummus. Spoel de kikkererwten af. Snijd de bietjes in kleinere stukjes. Maal in een keukenmachine of met de staafmixer de kikkererwten, bieten, tahin, olie, limoensap, zout en peper fijn tot een gladde hummus.
4
Pluk voor de kruidensalade de blaadjes van de kruidentakjes. Meng deze met de veldsla en tuinkers. Maak de salade aan met de olijfolie, limoensap en een snuf zout.
5
Laat de roomboter smelten in een goede anti-aanbakpan. Dep de kabeljauwhaas droog en breng op smaak met zout en peper. Bak de kabeljauw aan beide kanten in circa 4 min gaar.
6
Serveer de gebakken vis bovenop de bietenhummus, samen met de aardappelen en salade. Leg de salade op het bord en besprenkel met de balsamico crème.
7
Geen fan van bieten? Gebruik dan andere gekookte wintergroenten, zoals pompoen of wortel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.