In samenwerking met:
Kerststoof
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kerststoof met gebakken krieltjes

Er is niets zo lekker als een hartverwarmende stoofpot, ook tijdens de feestdagen! Een kerststoof smaakt heerlijk en je kan het makkelijk op voorhand bereiden. Zo sta jij niet de hele avond in de keuken en geniet je van het gezelschap om je heen.

Met de pannen van Skottsberg heb je een pan voor het leven! Ontdek alle producten in de webshop en scoor jouw favorieten met de kortingscode eatertainment15 met 15% korting!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kerststoof met gebakken krieltjes

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 45min
Kookmodus
1
Snijd het runderstoofvlees in blokken. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in plakjes.
2
Verhit 2/3 van de olijfolie in de braadpan en voeg 25 gr ongezouten roomboter toe. Laat het geheel warm worden. Voeg het vlees toe en bak 3-5 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager zodra het vlees bruint en voeg de bloem toe. Roer dit door.
3
Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes, wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak 3-5 min. Voeg de tomatenblokjes, rode wijn, het water, de runderbouillonblokjes, rozemarijn, oregano, tijm, laurier en wat peper en zout toe. Laat het gerecht in ongeveer 3-4 uur pruttelen en gaar worden op laag vuur. Check regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg eventueel extra water, wijn of bouillon toe. Voeg de laatste 10 minuten de doperwten toe.
4
Verwarm ondertussen de overige olijfolie en de overige ongezouten roomboter in een ruime koekenpan of hapjespan op hoog vuur en voeg de schoongemaakte krieltjes toe. Bak aan voor 5 min. en doe de deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat de krieltjes in ongeveer 10 min. gaar stomen. Schud af en toe. Zijn de krieltjes nog niet bruin? Bak ze dan 5 min. extra op hoog vuur zonder deksel.
5
Verdeel het vlees over de borden en serveer met de gebakken krieltjes.

Tip: is de stoof nog wat te dun? Neem dan een eetlepel maïzena of bloem en leg dit iets aan met vocht uit de pan. Roer alle klontjes eruit en voeg dan toe aan de pan. Laat even koken zodat het vocht verder indikt.

bramen en appelcrumble

Kies een pan voor het leven

Een goede pan(nenset) is onmisbaar in de keuken! Met de pannen van Skottsberg kies je voor een pan voor het leven. Met deze pannen kan je je hele leven vooruit wanneer je er goed voor zorgt. Zo bereid je jaar in jaar uit de lekkerste gerechten! Van stoofgerechten tot roerbakgerechten en natuurlijk zoete desserts; de pannen zijn overal voor geschikt. Wil jij het gemak van zo’n pan ervaren? Met de kortingscode eatertainment15 ontvang je 15% korting op je bestelling! Ontdek alle producten via de webshop.

Heerlijke stoofgerechten voor het kerstdiner

Niet alleen voor de druiligere herfst- en winterdagen, maar ook voor het kerstdiner is een stoofpot heerlijk om te maken! Het vlees kan namelijk lekker pruttelen terwijl jij aan de slag gaat met het opdekken van de tafel of gewoon geniet van het gezelschap om je heen. Deze kerststoof met gebakken krieltjes is zo’n recept waar je zeker punten mee gaat scoren. Ook lekker: konijnenstoof met verse tagliatelle. Dit recept laat goed zien dat je stoofvlees ook kan serveren met pasta. Of wat dacht je van een klassieke hachee, maar dan uit de slowcooker? Net zo makkelijk en je weet zeker dat het vlees goed mals wordt!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via