Hachee is zo’n heerlijk winters gerecht dat je vaak in het weekend maakt. Het recept is niet zo moeilijk, maar het kost wel wat tijd. Het vlees moet namelijk een aantal uur stoven. Wij hebben dé oplossing: makkelijke hachee uit de slowcooker. Door hachee te maken in de slowcooker, hoef je niet heel de dag thuis te blijven om ieder half uur de hachee te roeren. De slowcooker doet namelijk al het werk. Ideaal als je doordeweeks wilt genieten van heerlijk winters comfortfood!
Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze makkelijke hachee in een braadpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een braadpan. Stoof het geheel 3 uur op laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe.
Tip: naast dit heerlijke recept van hachee uit de slowcooker hebben we nog meer verrukkelijke slowcooker recepten voor je!
Eén van onze favoriete stoofgerechten is hachee, een typisch Hollands gerecht. Het is net zoals veel stoofgerechten ontstaan uit armoede. Er werd zuur, zoals wijn of azijn, toegevoegd aan goedkoop, taai vlees. Vervolgens werd het urenlang gestoofd om het vlees lekker mals te maken. In dit recept gebruiken we rode wijnazijn, granaatappelmelasse en ontbijtkoek als twist. De rode wijnazijn zorgt voor het zuurtje en de ontbijtkoek zorgt voor de binding in de saus. De granaatappelmelasse geeft weer een licht zoetje aan de hachee.
Tegenwoordig genieten we maar al te graag van stoofpotjes. Probeer naast deze makkelijke hachee uit de slowcooker ook eens dit Texels lamsstoofpotje met aardappel-kruidenpuree. Een heerlijk streekgerecht met Texels bier én lamsvlees van Texelse grond. Of maak een klassiek Vlaams stoofvlees met verse frieten en mayo. Onze zuiderburen bereiden het stoofvlees met bruin bier.
Er zijn tientallen bereidingswijzen voor aardappelen. Je kunt ze koken, ze stampen tot puree of lekker bakken in de oven. Probeer ook thuis eens fondant-aardappelen, of zoals de Fransen het zeggen: pommes de terres fondantes. Fondant-aardappelen worden eerst knapperig aangebakken en vervolgens langzaam geroosterd in boter en bouillon. De fontant-aardappelen zet je nog even in de oven om ze verder te laten garen. Het resultaat? Verrukkelijke, knapperige aardappelen. Deze klassieke bereiding zie je vaak terug in restaurants, maar maak je gemakkelijk zelf met slechts een aantal ingrediënten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment