Makkelijke Hachee Uit De Slowcooker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Makkelijke hachee uit de slowcooker

Hachee is zo’n heerlijk winters gerecht dat je vaak in het weekend maakt. Het recept is niet zo moeilijk, maar het kost wel wat tijd. Het vlees moet namelijk een aantal uur stoven. Wij hebben dé oplossing: makkelijke hachee uit de slowcooker. Door hachee te maken in de slowcooker, hoef je niet heel de dag thuis te blijven om ieder half uur de hachee te roeren. De slowcooker doet namelijk al het werk. Ideaal als je doordeweeks wilt genieten van heerlijk winters comfortfood!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra Benodigdheden

Recept makkelijke hachee uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 45min
Kookmodus
1
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm. Pel de uien en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Verkruimel de ontbijtkoek.
2
Meng de riblappen, ui, knoflook, ontbijtkoek, rode wijnazijn, granaatappelmelasse en 1/5 van de runderbouillon in de slowcooker. Voeg de laurier en steranijs toe. Sluit de slowcooker af met een deksel en laat het vlees op stand ‘low’ in 8 uur garen.
3
Schil intussen de aardappelen en snijd in plakken van ongeveer 3 cm dik. Zorg dat de boven- en onderkanten vlak zijn. Snijd voor een mooie presentatie de zijkanten weg tot een cilinder ontstaat. Leg de aardappelen 5 min. in koud water, spoel af en dep droog met keukenpapier.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelplakken 4 min. aan op 1 kant tot ze goudbruin zijn. Keer om en bak de andere kant 4 min. aan. Zet het vuur laag en voeg de roomboter toe. Schep de gesmolten roomboter een aantal keer over de aardappelen.
5
Plaats de aardappelen in een ovenschaal (met een ovenbestendige koekenpan is dit niet nodig). Voeg de rest van de runderbouillon toe aan de aardappelen. Ris de tijm en verdeel over de aardappelen.
6
Bak de aardappelen 40 min. in de oven. Schep iedere 10 min. wat bouillon over de aardappelen.
7
Breng een grote pan water aan de kook. Dop de sperzieboontjes en kook in ruim water.
8
Serveer de hachee met fondant-aardappelen en sperziebonen.

Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze makkelijke hachee in een braadpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een braadpan. Stoof het geheel 3 uur op laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe.

Tip: naast dit heerlijke recept van hachee uit de slowcooker hebben we nog meer verrukkelijke slowcooker recepten voor je!

Waar komt hachee vandaan?

Eén van onze favoriete stoofgerechten is hachee, een typisch Hollands gerecht. Het is net zoals veel stoofgerechten ontstaan uit armoede. Er werd zuur, zoals wijn of azijn, toegevoegd aan goedkoop, taai vlees. Vervolgens werd het urenlang gestoofd om het vlees lekker mals te maken. In dit recept gebruiken we rode wijnazijn, granaatappelmelasse en ontbijtkoek als twist. De rode wijnazijn zorgt voor het zuurtje en de ontbijtkoek zorgt voor de binding in de saus. De granaatappelmelasse geeft weer een licht zoetje aan de hachee.

Tegenwoordig genieten we maar al te graag van stoofpotjes. Probeer naast deze makkelijke hachee uit de slowcooker ook eens dit Texels lamsstoofpotje met aardappel-kruidenpuree. Een heerlijk streekgerecht met Texels bier én lamsvlees van Texelse grond. Of maak een klassiek Vlaams stoofvlees met verse frieten en mayo. Onze zuiderburen bereiden het stoofvlees met bruin bier.

Wat zijn fondant-aardappelen?

Er zijn tientallen bereidingswijzen voor aardappelen. Je kunt ze koken, ze stampen tot puree of lekker bakken in de oven. Probeer ook thuis eens fondant-aardappelen, of zoals de Fransen het zeggen: pommes de terres fondantes. Fondant-aardappelen worden eerst knapperig aangebakken en vervolgens langzaam geroosterd in boter en bouillon. De fontant-aardappelen zet je nog even in de oven om ze verder te laten garen. Het resultaat? Verrukkelijke, knapperige aardappelen. Deze klassieke bereiding zie je vaak terug in restaurants, maar maak je gemakkelijk zelf met slechts een aantal ingrediënten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via