In samenwerking met:
Konijnenstoof met verse tagliatelle
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat kip
Bevat vlees
Vrij van vis

Konijnenstoof met verse tagliatelle

Hoewel wij in Nederland vrij weinig konijn eten, zijn ze er in Italië dol op! Na het proeven van deze heerlijke stoof snap jij precies waarom. Serveer de konijnenstoof met verse tagliatelle en je hebt een heerlijk diner op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept konijnenstoof met verse tagliatelle

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Snijd de gedroogde pruimen grof. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de tijm.
2
Verhit een braadpan met olijfolie en bak de konijnenbouten in 6 min. goudbruin. Haal de bouten uit de pan.
3
Bak de spekreepjes, ui, wortel, bleekselderij, knoflook, basterdsuiker en pruimen 5 min. in het bakvet van de konijnenbouten.
4
Leg de konijnenbouten terug in de pan, blus af met de rode wijn en kippenfond. Voeg de tijm toe en stoof 1 uur met de deksel op de pan. Haal de konijnenbouten uit de pan en trek het vlees met 2 vorken van het bot. Roer het konijnenvlees door de stoof.
5
Breng een pan met water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
6
Verdeel de tagliatelle en konijnenstoof over borden. Garneer met de krulpeterselie.

Tip: liefhebber van stoofgerechten? Probeer dan naast deze konijnenstoof eens een van onze andere stoofpotjes recepten. Denk aan een stoofpotje met cranberry of plantaardige zoete aardappel stoof.

Konijn tijdens het kerstdiner

Konijn is heerlijk mals en smaakvol vlees dat zich uitstekend leent voor diverse culinaire hoogstandjes. Of je nu een liefhebber bent van traditionele gerechten of graag experimenteert met nieuwe smaken, konijn biedt een veelzijdigheid die je smaakpapillen zal verrassen.

Een klassieke bereidingswijze voor konijn is het stoofpotje. Neem sappige konijnenbouten, marineer ze in een mengsel van kruiden zoals tijm, rozemarijn en knoflook. Braad de bouten kort aan in een pan en laat ze vervolgens sudderen in een rijke bouillon. Voeg wat wortelen, uien en champignons toe voor extra smaak. Serveer het stoofpotje met aardappelpuree of versgebakken brood om in de heerlijke saus te dippen.

Voor een meer verfijnde benadering kun je konijn ook bereiden met een romige mosterdsaus. Marineer de konijnenstukken in een mengsel van Dijon-mosterd, honing en verse kruiden. Bak ze vervolgens in de oven tot ze goudbruin en mals zijn. Maak ondertussen een saus door room en extra mosterd te combineren. Giet de saus over het konijn voor een verrukkelijke smaakexplosie.

Voor de avontuurlijke koks onder ons is konijn ook uitstekend geschikt voor de barbecue. Marineer de konijnenbouten in een pittige rub en gril ze tot ze een mooie rokerige smaak hebben. Serveer met gegrilde groenten en een frisse salade voor een zomerse maaltijd waar je gasten nog lang over zullen napraten.

Meer pasta gerechten

Deze konijnenstoof wordt geserveerd met verse tagliatelle, een heerlijke combinatie! Maar er zijn nog veel meer pasta’s te vinden op onze website! Van klassieke pasta’s tot pasta’s met een twist, er is genoeg keuze voor iedereen! Ontdek de pasta recepten of lasagne recepten en vind jouw nieuwe favoriete gerecht!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via