Print opties

Sluiten

Kerststoof met gebakken krieltjes

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 45min

Ingrediƫnten

4 personen
Ingrediƫnten
Extra benodigdheden
1
Snijd het runderstoofvlees in blokken. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in plakjes.
2
Verhit 2/3 van de olijfolie in de braadpan en voeg 25 gr ongezouten roomboter toe. Laat het geheel warm worden. Voeg het vlees toe en bak 3-5 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager zodra het vlees bruint en voeg de bloem toe. Roer dit door.
3
Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes, wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak 3-5 min. Voeg de tomatenblokjes, rode wijn, het water, de runderbouillonblokjes, rozemarijn, oregano, tijm, laurier en wat peper en zout toe. Laat het gerecht in ongeveer 3-4 uur pruttelen en gaar worden op laag vuur. Check regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg eventueel extra water, wijn of bouillon toe. Voeg de laatste 10 minuten de doperwten toe.
4
Verwarm ondertussen de overige olijfolie en de overige ongezouten roomboter in een ruime koekenpan of hapjespan op hoog vuur en voeg de schoongemaakte krieltjes toe. Bak aan voor 5 min. en doe de deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat de krieltjes in ongeveer 10 min. gaar stomen. Schud af en toe. Zijn de krieltjes nog niet bruin? Bak ze dan 5 min. extra op hoog vuur zonder deksel.
5
Verdeel het vlees over de borden en serveer met de gebakken krieltjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.