Kimchi jjigae is een pittige Koreaanse stoofpot gemaakt met smaakvolle kimchi en mals varkensvlees. Het wordt vaak geserveerd met wat rijst en staat bekend om zijn rijke smaken door het gebruik van diverse smaakmakers, denk aan gochujang, rijstazijn en sojasaus. Een heerlijke maaltijd als je eens zin hebt om wat nieuws te proberen!
Hoewel je bij stoofgerechten vaak denkt aan de winter, is niets minder waar! Veel stoofgerechten kan je ook gemakkelijk in de andere maanden maken. Zo kan je kimchi jigae, ook wel bekend als kimchi stew, iedere dag maken. Dit populaire stoofgerecht uit Korea heeft één belangrijk ingrediënt dat onmisbaar is: kimchi natuurlijk! Voor de stoof gebruiken we varkensvlees, maar je kan het ook vervangen door rund, of het vegetarisch maken door te kiezen voor shiitake en een vegetarisch bouillonblokje. Let erop dat je in dat geval ook vegetarische kimchi gebruikt. Zo maak je er gemakkelijk een vegetarisch recept van!
Naast kimchi jigae zijn er nog tal van andere smakelijke gerechten met kimchi in de hoofdrol om eens te proberen. Eén van deze gerechten is een kimchi tosti. Hoewel het nog vrij onbekend is in Nederland, zie je in de grote steden steeds vaker kimchi tosti’s op het menu. Vinden wij helemaal niet zo gek, want deze fantastische tosti zit bomvol smaak! De combinatie van kimchi met (oude) kaas is er eentje om in de boeken te schrijven. Heerlijk voor wanneer je zin hebt in comfort food met een twist. Nog zo’n lekker recept wanneer je zin hebt in comfort food is een kimchi burger. Deze burger staat al in 15 minuten op tafel, snel en dus ook een makkelijk recept! Het resultaat? Een burger met pit. Lekker met een zelfgemaakte gochujang-mayo voor nóg meer smaak en wat knapperige sla voor een frisse touch.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment