Kimchi Jigae 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kimchi jigae

Kimchi jjigae is een pittige Koreaanse stoofpot gemaakt met smaakvolle kimchi en mals varkensvlees. Het wordt vaak geserveerd met wat rijst en staat bekend om zijn rijke smaken door het gebruik van diverse smaakmakers, denk aan gochujang, rijstazijn en sojasaus. Een heerlijke maaltijd als je eens zin hebt om wat nieuws te proberen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kimchi jigae

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Hak de bosui in dunne ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie of boter) en bak het norivel aan beide kanten 30 sec. Leg de norivellen samen met de bouillon en ½ van de bosui in een diepe kookpan en breng het geheel aan de kook. Laat 15 min. koken.
2
Snijd de karbonade in stukken van 2 cm en pel en hak de ui fijn. Laat de kimchi uitlekken. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de karbonade, ui en kimchi toe. Bak 10 min. en blijf voortdurend omscheppen.
3
Zeef de bouillon en voeg samen met de gochujang, rijstazijn, suiker, chilivlokken en sojasaus toe aan de pan. Mix en laat 20 min. stoven op laag vuur met de deksel schuin op de pan.
4
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de kimchi jigae en garneer met de overige bosui.

Heerlijke gerechten met kimchi

Hoewel je bij stoofgerechten vaak denkt aan de winter, is niets minder waar! Veel stoofgerechten kan je ook gemakkelijk in de andere maanden maken. Zo kan je kimchi jigae, ook wel bekend als kimchi stew, iedere dag maken. Dit populaire stoofgerecht uit Korea heeft één belangrijk ingrediënt dat onmisbaar is: kimchi natuurlijk! Voor de stoof gebruiken we varkensvlees, maar je kan het ook vervangen door rund, of het vegetarisch maken door te kiezen voor shiitake en een vegetarisch bouillonblokje. Let erop dat je in dat geval ook vegetarische kimchi gebruikt. Zo maak je er gemakkelijk een vegetarisch recept van!

Naast kimchi jigae zijn er nog tal van andere smakelijke gerechten met kimchi in de hoofdrol om eens te proberen. Eén van deze gerechten is een kimchi tosti. Hoewel het nog vrij onbekend is in Nederland, zie je in de grote steden steeds vaker kimchi tosti’s op het menu. Vinden wij helemaal niet zo gek, want deze fantastische tosti zit bomvol smaak! De combinatie van kimchi met (oude) kaas is er eentje om in de boeken te schrijven. Heerlijk voor wanneer je zin hebt in comfort food met een twist. Nog zo’n lekker recept wanneer je zin hebt in comfort food is een kimchi burger. Deze burger staat al in 15 minuten op tafel, snel en dus ook een makkelijk recept! Het resultaat? Een burger met pit. Lekker met een zelfgemaakte gochujang-mayo voor nóg meer smaak en wat knapperige sla voor een frisse touch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via