De Koreaanse keuken is een nog vrij onbekende keuken, wat ontzettend jammer is! Deze keuken heeft namelijk heerlijke gerechten die je eens moet proberen. Ook hebben ze tal van smaakmakers die je recepten naar een hoger level tillen. Zo is kimchi één van die smaakmakers. Met kimchi maken wij deze smakelijke burgers. Onweerstaanbaar!
De populariteit van Koreaanse gerechten groeit met de dag. Helemaal niet zo gek, gezien deze keuken vol verrassingen zit! Zo zijn er een aantal heerlijke smaakmakers die ze maar al te graag gebruiken in diverse gerechten. De 3 populairste smaakmakers zetten we graag voor je op een rijtje!
Kimchi
Een Koreaanse maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder kimchi, het traditionele gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten. Dankzij de friszure smaak en de pittige touch door de toevoeging van rode pepervlokken is kimchi een heerlijke smaakmaker voor diverse gerechten! Je kan het serveren als bijgerecht, maar het is ook heerlijk om bijvoorbeeld toe te voegen aan sushi met krokante kip of kimchi fried rice met gochujang.
Gochujang
De bekendste van de drie is toch wel gochujang, een Koreaanse chilipasta die je steeds vaker terugvindt in de schappen van de supermarkt. Gochujang wordt gemaakt van een combinatie van chilipepers, kleefrijst, zout en gefermenteerde sojabonen en geven een typisch zoet-zuurtje aan diverse gerechten. In de Koreaanse keuken gebruiken ze het vaak bij bibimbap, maar ook bij kimchi jigae en deze kimchi burgers.
Doenjang
Wanneer je dol bent op miso, dan moet je eens doenjang proberen. Deze Koreaanse pasta komt het dichtst bij de smaak van miso en wordt net als miso gemaakt van gefermenteerde sojabonen. De textuur is daarentegen heel anders, doenjang kan namelijk wat grover zijn en is minder smeerbaar. In de Koreaanse keuken gebruiken ze doenjang vooral in soepen en dipsauzen en het heeft een milde smaak.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment