Kimchi Burgers 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kimchi burger

De Koreaanse keuken is een nog vrij onbekende keuken, wat ontzettend jammer is! Deze keuken heeft namelijk heerlijke gerechten die je eens moet proberen. Ook hebben ze tal van smaakmakers die je recepten naar een hoger level tillen. Zo is kimchi één van die smaakmakers. Met kimchi maken wij deze smakelijke burgers. Onweerstaanbaar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kimchi burger

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verhit de roomboter in een (koeken)pan op middelhoog vuur en bak de hamburgers met wat peper en zout in 5-7 min. rondom gaar.
2
Mix ondertussen de mayonaise met de gochujang en haal de blaadjes van de kropsla.
3
Haal de hamburgers uit de pan en houd even warm. Laat het vuur aan. Snijd de hamburgerbroodjes open en leg met de binnenkanten naar beneden in de pan. Toast voor 1 min.
4
Besmeer de binnenkanten van de broodjes met de gochujang-mayonaise en beleg met de sla, hamburger en kimchi.

Smaakmakers uit de Koreaanse keuken

De populariteit van Koreaanse gerechten groeit met de dag. Helemaal niet zo gek, gezien deze keuken vol verrassingen zit! Zo zijn er een aantal heerlijke smaakmakers die ze maar al te graag gebruiken in diverse gerechten. De 3 populairste smaakmakers zetten we graag voor je op een rijtje!

Kimchi

Een Koreaanse maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder kimchi, het traditionele gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten. Dankzij de friszure smaak en de pittige touch door de toevoeging van rode pepervlokken is kimchi een heerlijke smaakmaker voor diverse gerechten! Je kan het serveren als bijgerecht, maar het is ook heerlijk om bijvoorbeeld toe te voegen aan sushi met krokante kip of kimchi fried rice met gochujang.

Gochujang

De bekendste van de drie is toch wel gochujang, een Koreaanse chilipasta die je steeds vaker terugvindt in de schappen van de supermarkt. Gochujang wordt gemaakt van een combinatie van chilipepers, kleefrijst, zout en gefermenteerde sojabonen en geven een typisch zoet-zuurtje aan diverse gerechten. In de Koreaanse keuken gebruiken ze het vaak bij bibimbap, maar ook bij kimchi jigae en deze kimchi burgers.

Doenjang

Wanneer je dol bent op miso, dan moet je eens doenjang proberen. Deze Koreaanse pasta komt het dichtst bij de smaak van miso en wordt net als miso gemaakt van gefermenteerde sojabonen. De textuur is daarentegen heel anders, doenjang kan namelijk wat grover zijn en is minder smeerbaar. In de Koreaanse keuken gebruiken ze doenjang vooral in soepen en dipsauzen en het heeft een milde smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via