Print opties

Sluiten

Kimchi jigae

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Hak de bosui in dunne ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie of boter) en bak de norivellen aan beide kanten 30 sec. Leg de norivellen samen met de bouillon en ½ van de bosui in een diepe kookpan en breng het geheel aan de kook. Laat 15 min. koken.
2
Snijd de karbonade in stukken van 2 cm en pel en hak de ui fijn. Laat de kimchi uitlekken. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de karbonade, ui en kimchi toe. Bak 10 min. en blijf voortdurend omscheppen.
3
Zeef de bouillon en voeg samen met de gochujang, rijstazijn, suiker, chilivlokken en sojasaus toe aan de pan. Mix en laat 20 min. stoven op laag vuur met de deksel schuin op de pan.
4
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de kimchi jigae en garneer met de overige bosui.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.