Tikka masala is één van de bekendere gerechten uit de Indiase keuken; een milde, romige curry met kip. Wij serveren onze variatie op tikka masala met raïta, een frisse yoghurtsaus met komkommer en munt.
Liever een vegetarische variant? Je kunt dit gerecht ook prima zonder kip eten! Nog meer tikka masala inspiratie? Probeer dan zeker onze vegetarische bloemkool tikka masala met naantostie!
Tikka masala is een romige en kruidige curry met kip. ‘Tikka’ betekent ‘stukjes’ en ‘masala’ betekent ‘mengsel met kruiden’. Wat tikka masala betekent is dus stukjes in een mengsel met kruiden. Voor dit gerecht marineer je stukjes kip in een mengsel met kruiden en yoghurt. Dat maakt de saus heerlijk romig. Tikka masala is een typisch Indiaas gerecht.
Tikka masala is heel lekker met allerlei soorten (groene) groenten. Serveer er bijvoorbeeld sperziebonen of doperwten bij of ga voor aubergine, broccoli of courgette. Ook kun je kiezen voor een mix van groenten, zoals de Aziatische wokgroente in dit gerecht.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment