De boterzachte kip gecombineerd met een kruidige, romige saus zorgt voor een waanzinnig lekker gerecht. Voeg bij deze Indian Butter Chicken sperziebonen toe, serveer en rijst bij en geniet van een romig gerecht!
Je maakt deze maaltijd compleet met een frisse komkommersalade!
Benieuwd naar andere recepten uit de Indiase keuken? Bekijk dan hier ons recept voor de Bloemkool tikka massala met naantosti’s.
Butter chicken is een romig gerecht en heeft zijn naam te danken aan de klont boter die aan het gerecht wordt toegevoegd. Men meent ook dat butter chicken zo heet omdat het kipgerecht na het marineren en sudderen botermals is.
Ja, butter chicken kan je prima invriezen. Bewaar het in een luchtdichte bak of vriezerzak, eventueel verdeeld over verschillende porties.
We raden je aan om butter chicken maximaal 3 dagen in de koelkast te bewaren. Butter chicken blijft 3 maanden houdbaar in de vriezer. Zorg ervoor dat de butter chicken luchtdicht verpakt is voor behoud van de smaak en de kwaliteit.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment