Indiase Butter Chicken Met Rijst En Cashewnoten
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Indiase butter chicken met rijst en cashewnoten

De boterzachte kip gecombineerd met een kruidige, romige saus zorgt voor een waanzinnig lekker gerecht. Deze Indian Butter Chicken heb je al binnen 30 minuten op tafel staan!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept indiase butter chicken met rijst en cashewnoten

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
1
Meng 1/5 yoghurt met het citroensap, de helft van de garam masala en het zout voor de marinade. Laat de kip hierin 1 uur marineren in de koelkast.
2
Verhit in een koekenpan olijfolie en fruit hierin de ui kort aan. Voeg knoflook, kaneel, paprikapoeder en de rest van de garam masala toe en bak even mee. Doe nu de kip met de marinade bij de uien en bak 3 minuten mee.
3
Zodra de kip aangebakken is, kunnen de boontjes en de blokjes tomaat in de pan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen. Roer er op het laatst de rest van de yoghurt en de boter doorheen en warm ze kort mee.
4
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Serveer de Indian butter chicken met rijst en garneer met koriander en cashewnoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via