Echt malse kip bereid je natuurlijk in de slowcooker! Dankzij de slowcooker hoef je niet uren in de keuken te staan en wordt het vlees tóch heerlijk mals. Deze kippenbouten zijn ongelofelijk lekker en door de langere bereiding valt het vlees meteen van het bot af.
Tip: lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.
Er is niets zo lekker als een mals stukje kip. Laat kippenbouten nou iets zijn wat je heerlijk mals kan bereiden. Er zijn talloze manieren om kippenbouten te bereiden. Zo kiezen we in dit recept van de kippenbouten uit de slowcooker voor Aziatische smaakmakers als gembersiroop, hoisin, ketjap en Chinese 5 spices poeder. Naast dit recept hebben we nog meer heerlijke recepten met kippenbouten voor je klaar staan.
Zo is deze Andalusische kip stoofschotel ook een aanrader voor wanneer je houdt van de Spaanse keuken. De kaneel en honing geven het gerecht een warme en zoetige smaak. Het gerookte paprikapoeder en de tomaten geven de kip weer een hartige tegenhanger. De maaltijd kan je compleet maken met wat rijst en een fris salade recept. Dol op de Nederlandse keuken? Ga dan voor kippenbout uit de oven met groene asperges en krieltjes. Een lekker en makkelijk AVG’tje, maar dan nét even wat anders.
Houd je er niet van om uren in de keuken te staan? Geen probleem, met traybake recepten ben je lekker snel klaar. Zo schuif je na 10 minuten deze geroosterde kippenbouten met pompoen al in de oven. Na een half uurtje kan je gaan genieten. Deze traybake kip salie staat ook al in 40 minuten op tafel. De traybake vullen we met heerlijke ingrediënten als oude kaas, zoete aardappelen, mini puntpaprika’s, courgette en natuurlijk kippenbouten. Onwijs lekker en de perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond! Ook fijn: het gerecht is geschikt voor jong en oud. Zeker weten dat iedereen ervan gaat genieten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment