Nieuwe aardappelen met groene asperge en kippenbout uit de oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Nieuwe aardappelen met groene asperge en kippenbout uit de oven

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de krieltjes door de helft.
2
Vul een pan met koud water en voeg de krieltjes hieraan toe. Kook de krieltjes in 8 min. beetgaar zodra de pan met water kookt.
3
Marineer ondertussen de kippenbouten voor 10 min. met de pikante kip kruiden en de helft van de olijfolie. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat in de voorverwarmde oven voor 25 min. tot goudbruin en gaar.
4
Snijd 2 cm van de onderkant van de groene asperges af en snijd deze vervolgens door de helft. Snijd de paprika in repen van 2 cm dik. Pel de knoflook en snijd deze samen met de blaadjes van het rozemarijn takje fijn.
5
Bak de knoflook in een pan op laag vuur met de overige olijfolie en voeg na 2 minuten de asperges en paprika aan toe. Bak deze voor 5 min. op middelhoog vuur mee en voeg vervolgens de krieltjes toe.
6
Ris de rozemarijn van het takje en hak fijn. Voeg dit toe aan de krieltjes samen met de groente en roer voorzichtig door met het zout en peper.
7
Serveer de nieuwe aardappelen, paprika en groene asperges met de kippenbout uit de oven.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Vind je dit leuk?

    Reacties
    Plaats nieuwe reactie

    Geef een reactie

    Over dit recept

    Gerecht
    Hoofdgerechten
    Cuisine
    Hollands
    Diëten
    Balans
    Koolhydraatarm
    Eiwitrijk
    Soort
    Aardappel
    Ovengerechten
    Voorkeuren
    Bevat vlees
    Bevat kip
    Vrij van vis

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via