In samenwerking met:
Kleurrijke Poké Bowl Met Tempeh blokjes Ketjap
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Kleurrijke poké bowl met tempeh blokjes ketjap

Poké bowls zijn helemaal in! Ze zien er kleurrijk uit, zijn eenvoudig aan te passen naar jouw smaak en zitten boordevol gezonde ingrediënten. Deze poké bowl is vegan en zit bomvol vitamines door alle groenten. En mocht er een groente tussen zitten die je niet zo lekker vindt, dan vervang je hem gewoon!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Kleurrijke poké bowl met tempeh blokjes ketjap

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de rode kool fijn. Meng in een kom ¼ van de rijstazijn en de karweipoeder. Meng deze marinade met de rode kool en zet even apart.
2
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verwarm de overige rijstazijn samen met de suiker en het zout in een pannetje en roer goed door zodat de suiker en het zout oplossen. Meng door de gekookte rijst.
4
Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de tempeh blokjes in 6-8 min. krokant.
5
Schil ondertussen de wortel en snijd in mooie repen. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
6
Verdeel de rijst over grote kommen en leg de aangemaakte rode kool, tempeh blokjes, wortel, edamame boontjes, bosui en taugé rondom de rijst.

Tip: houd je van een beetje pit? Voeg dan wat fijngesneden rode peper toe. 

De lekkerste toppings en ingrediënten voor jouw poké bowl 

Een poké bowl is een feestje in een kom, gevuld met kleurrijke en smaakvolle ingrediënten. De basis bestaat vaak uit sushirijst of quinoa, maar wat een poké bowl echt bijzonder maakt, zijn de toppings. Verse vis zoals zalm of tonijn is klassiek, maar ook garnalen, tofu of tempeh zijn heerlijke opties.  

Groenten spelen een grote rol: denk aan romige avocado, knapperige komkommer, edamame en zeewiersalade voor een ziltige touch. Voor extra smaak en textuur zijn mango, radijs of ingelegde gember een aanrader. De finishing touch? Een dressing zoals sojasaus, ponzu of sriracha-mayo en toppings zoals sesamzaad, nori-snippers of gebakken uitjes. Of je nu gaat voor fris en licht of romig en pittig, met de juiste combinaties stel je altijd een smaakvolle poké bowl samen. 

Doordat je een poké bowl kan vullen met alles wat jij lekker vindt, is het een heerlijk recept voor het avondeten en hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Wil je eens genieten van een poké bowl met speciale toppings? Ga dan voor deze poké bowl met asperges en gemarineerde ponzu zalm. Een heerlijke maaltijd met het witte goud! Liefhebbers van vlees kunnen hun hart ophalen met deze pulled pork poké bowl. Een makkelijk recept om te maken én het staat in 25 minuutjes op tafel. Wat wil je nog meer?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?