Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Stoofpotje met cranberry

Stoofpotjes, het duurt even voor ze klaar zijn, maar dan heb je ook een geweldige maaltijd op tafel staan en ruikt je hele huis lekker! Wij maken ‘m dit jaar met cranberries en serveren het vlees op een bedje aardappelpuree.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen

Recept stoofpotje met cranberry

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
7u 0min
Totale tijd
7u 30min
Kookmodus
1
Snijd sjalotjes in de dunne ringetjes, pers de knoflook, snijd de runderlappen in blokjes en de wortel en pastinaak in plakjes.
2
Verhit de ¼ van de roomboter in een stoofpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, wortel en pastinaak toe en bak mee.
3
Verkruimel de ontbijtkoek. Voeg de appelazijn, rode wijn, runderbouillon, balsamicoazijn, tomatenpuree, ontbijtkoek, suiker, 10 tijmtakjes en laurierblaadjes toe en laat dit 6 uur op laag vuur staan. Het vlees moet net onder staan. Voeg na 6 uur de cranberries toe en laat nogmaals een uur staan op laag vuur.
4
Maak ondertussen de aardappelpuree klaar. Schil de aardappelen en kook ze in 15-20 min. gaar.
5
Verwarm de melk in een pannetje. Voeg de warme melk toe aan de aardappelen samen met de resterende boter. Stamp het geheel tot een gladde puree.
6
Serveer de stoof op een bedje aardappelpuree en maak af met takjes tijm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via