Patatas A La Riojana2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Patatas a la Riojana

Heb jij al eens gehoord van patatas a la Riojana? Dit klassieke Spaanse stoofschotel maak je met aardappelen, chorizo en paprika. De saus van het stoofgerecht is eenvoudig, maar bomvol smaak dankzij de chorizo, gerookte paprikapoeder en chipotle- of choricero pasta.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Patatas a la Riojana

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en paprika.
2
Snijd de chorizo in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak 5 min. mee. Voeg het paprikapoeder en chipotle- of choricero pasta toe en bak 1 min.
3
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in grove stukken en voeg toe aan de pan. Roer het geheel door en schenk de kippenbouillon erbij. Voeg het laurierblaadje toe en laat het geheel 30 min. zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn en de saus licht is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Heerlijke Spaanse gerechten met aardappel

Dat de Spanjaarden van aardappel houden, dat weten we wel zeker! Ze hebben veel klassieke gerechten waar wij dol op zijn. Denk aan een goedgevulde paella, romige Basque cheesecake, frisse ajo blanco en knapperige berenjenas con miel. Naast al deze lekkere recepten heeft de Spaanse keuken ook veel gerechten waarbij aardappel de hoofdrol speelt. Zo zijn deze patatas a la Riojana een heerlijk stoofgerecht met aardappelen, chorizo en paprika. Dit traditionele Spaanse gerecht komt uit de streek La Rioja in het Baskenland. De saus van het stoofgerecht is gemakkelijk te maken en wordt verdikt door het zetmeel van de aardappelen. Een klassieker die je zeker eens wilt proberen! Een ander stoofgerecht uit de Spaanse keuken met aardappelen is adobo. ‘Adobo’ betekent letterlijk ‘marineren’ en dat is precies wat er in dit gerecht gebeurt: kabeljauw, aardappel, tomaat en courgette worden gemarineerd tijdens het stoven, wat zorgt voor een heerlijk en hartverwarmende bordje comfort food.

Naast patatas a la Riojana is de klassieke patatas bravas onmisbaar in het rijtje ‘Spaanse gerechten met aardappel’. Wanneer je in een Spaans land tapas gaat eten, staat patatas bravas altijd wel op de menukaart. Dit gerecht is afkomstig uit Madrid en bestaat uit gebakken aardappelblokjes welke worden geserveerd met een smakelijke, pittige tomatensaus. Ook lekker om te serveren als borrelhapje of als bijgerecht voor een complete maaltijd. De Spaanse tortilla voegen we ook graag toe aan het lijstje. Tortilla is een dikke omelet waarvan de basis ingrediënten eieren en aardappelen zijn. Vaak wordt dit aangevuld met (bos)ui, peterselie of chorizoworst. Je kan er ook voor kiezen om vis toe te voegen als ansjovis voor een zoute tegenhanger.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via