In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Lasagne met zoete aardappel, spinazie en pijnboompitten

Een vegetarische lasagne die boordevol groenten zit. De twee soorten kaas zorgen voor een extra knapperige laag op de lasagne. Voeg pijnboompitten toe aan de vulling voor een leuke twist en extra bite.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept lasagne met zoete aardappel, spinazie en pijnboompitten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de prei en de zoete aardappelblokjes toe en bak 10 min. mee. Blus af met de rode wijn en laat 1 min. sudderen.
2
Voeg de passata, spinazie, linzen, zout en de Verstegen world spice meal lasagne toe en laat 10 min. koken op middelhoog vuur.
3
Verhit een pan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukken.
4
Schep een laag tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en beleg met lasagnebladen. Garneer met pijnboompitten en mozzarella. Herhaal deze stappen 3 keer. Maak af met geraspte kaas.
5
Plaats de lasagne in de voorverwarmde oven en bak 30 min.

Variëren met lasagne

Lasagne is een Italiaanse topper, waar je eindeloos mee kunt variëren. We kennen natuurlijk allemaal de traditionele lasagne bolognese, met gehakt, tomatensaus en bechamelsaus. Maar ook lasagnerecepten met andere ingrediënten zijn het proberen waard, zoals deze verrassende groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas. Niet heel veel tijd (of zin) om lang in de keuken te staan? Dan is deze supersnelle courgettelasagne met gedroogde ham ideaal! In 10 minuten heb jij de lasagne klaargemaakt, daarna doet de oven de rest van het werk.

Naast deze toppers hebben wij nog meer heerlijke lasagnerecepten. Probeer ze eens!

Lasagne met zoete aardappel, spinazie en pijnboompitten
Lasagne met zoete aardappel, spinazie en pijnboompitten

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via