De lasagne met Bolognese saus is een echt origineel Italiaans recept. De combinatie van ui, wortel en bleekselderij als basis, geven de saus zijn aromatische karakter en maken absoluut het verschil. Niet voor niets zijn de ingrediënten “WUPS – wortel, ui, prei en selderij“ ook de basis in de Franse keuken en zijn deze door veel andere keukens overgenomen. Het geeft een gerecht smaak en diepgang! In combinatie met het rundergehakt krijgt de saus echt body. Tip: is je saus nog niet voldoende op smaak? Voeg er dan eens wat runderbouillon aan toe in plaats van zout, heerlijk!
De perfecte lasagne: dat willen we allemaal! Maar hoe maak je lasagnebladen zacht en zorg je ervoor dat jouw lasagne perfect lukt? Lasagnebladen kan je kort voor koken voordat je er lasagne van maakt en het in de oven zet. Laat de lasagnebladen na het koken drogen en maak daarna jouw eigen lasagne. Zeker wanneer je een open lasagne maakt is dit aan te raden, omdat de lasagnebladen in een open lasagne niet garen in saus.
De onderste laag van lasagne moet saus zijn, bijvoorbeeld tomatensaus of bechamelsaus. Dit zorgt voor een goede garing van de lasagnebladen.
Hoe lang lasagne in de oven moet, kan per recept variëren. Het ene recept is sneller klaar dan het andere. Over het algemeen is een lasagne klaar in 30 tot 45 minuten. Natuurlijk is het wel belangrijk om altijd te checken of de lasagne goed gaar is en of de lasagnebladen niet meer hard zijn. Heb je een slowcooker in huis? Probeer dan eens lasagne uit de slowcooker, een van onze smaakvolle slowcooker recepten! Lekker makkelijk en nét zo lekker.
Wil je naast deze klassieke Italiaanse bolognese meer lasagne recepten ontdekken? Bekijk alle lasagne recepten op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment