Zandkoekjes zijn al een allemansvriend. Maar van deze variant met citroen, witte chocolade en pistache word je waarschijnlijk nog vrolijker! De witte chocolade zorgt voor een zoet-romige smaak in het koekje.
Tip: Heb je geen steekring? Gebruik dan een glas of mok.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ze ongeveer 16 minuten. Zodra de randjes goudbruin zijn, zijn de koekjes klaar.
Zodra je de zandkoekjes in een afgesloten trommel bewaart, blijven ze wel 4 tot 6 weken goed. Zorg wel dat de trommel luchtdicht is.
Doordat er in zandkoekjes geen bakpoeder wordt gebruikt, raden we aan om gewone bloem of patisseriebloem te gebruiken. Zelfrijzende bloem raden we af bij zandkoekjes omdat daar bakpoeder aan is toegevoegd. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de textuur vast en zanderig blijft.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment