Klop de roomboter met de witte basterdsuiker en een snufje zout los. Voeg het ei toe en roer goed door. Zeef de bloem en spatel door het geheel. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter), voeg toe en kneed het deeg nog 1 tot 2 min. door. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen, verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem het eerste deel van het deeg uit de koelkast en rol uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Gebruik een uitsteekvorm naar keuze om de koekjes uit te steken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek een klein rondje uit het midden van de koekjes met een kleinere uitsteekvorm.
3
Neem het tweede deel van het deeg en rol dit uit tot 0,5 cm dik. Gebruik dezelfde uitsteekvorm en maak evenveel koekjes. Leg deze bij de andere koekjes op de bakplaat en bak 8 tot 10 min. in de oven.
4
Laat de koekjes volledig afkoelen. Verdeel de lemon curd over de koekjes zonder gat in het midden. Bestuif de koekjes met het gat met de poedersuiker en plaats op de lemon curd. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.