In samenwerking met:
Luxe kaasfondue
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat vis

Luxe kaasfondue

Zin in een gezellige avond en wil je uitgebreid genieten? Kies ervoor om te gaan kaasfonduen! Zet de hele tafel vol met allerlei lekkere kaasfondue dips, maak de kaasfondue klaar met verschillende soorten kaas zoals Le Gruyére AOP, Emmentaler AOP en Appenzeller® en het genieten kan beginnen. In dit recept kiezen we voor een luxe kaasfondue met onder andere verschillende soorten ham, zalm, wontons, garnalen en steak bites. Dat is pas genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept luxe kaasfondue

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en halveer. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met de knoflook. Voeg de witte wijn toe aan de fonduepan en verwarm op laag vuur tot het begint te borrelen. Laat niet te heet worden.
2
Voeg geleidelijk de geraspte Le Gruyére AOP, geraspte Emmentaler AOP en geraspte Appenzeller® toe aan de pan, terwijl je continu blijft roeren tot de kaas volledig gesmolten en glad is.
3
Meng de maïzena met het citroensap en voeg toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot het mengsel iets dikker wordt en gaat binden. Voeg de mosterd en wat versgemalen zwarte peper toe en roer goed door. Houd de kaasfondue warm op een warmhoudplaatje of een rechaud.
4
Maak de garnalen schoon. Verwarm 1/3 van de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen ongeveer 5 min. tot ze mooi roze en gaar zijn.
5
Verhit een andere koekenpan met de boter en bestrooi de steak bites met peper en zout. Bak ze gaar in ongeveer 5 min.
6
Verwarm de airfryer voor op 180°C. Meng de gnocchi met de ½ van de overige olijfolie en strooi het paprikapoeder erover. Doe de gnocchi in de kom van de airfryer en bak in 10 min. goudbruin en gaar.
7
Bereid de wonton buideltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8
Snijd de zalmfilet in dunne repen en bestrooi met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet 2-3 min. Steek op een prikker en serveer zo bij de kaasfondue.
9
Serveer de kaasfondue met de garnalen, steak bites, gnocchi, wonton buideltjes, zalm, pure chocolade, parmaham, serranoham, chorizo, crackers naar keuze en Tête de Moine AOP.

Tip: heb je geen airfryer in huis? De gnocchi kan je ook bakken in de koekenpan. Bak het in 2-3 el olijfolie en laat de gnocchi 15 minuten bakken.

Recepten voor de koudere maanden

Als wij moeten kiezen vinden we niets lekkerder dan in de herfst of winter te genieten van een heerlijke, verwarmende maaltijd. Kaasfondue is daar natuurlijk hét perfecte voorbeeld van! De kaarsjes gezellig aan, samen in de keuken om de kaasfondue voor te bereiden en daarna gezellig met vrienden of je gezin aan tafel voor een avond vol genot.

Naast kaasfondue zijn er natuurlijk nog veel meer gerechten die typerend zijn voor de winter. Laten we beginnen met échte Hollandse kost: stamppotten! Van andijviestamppot tot stamppot boerenkool en van snijbonenstamppot tot natuurlijk hutspot. Wij zetten in de winter het liefst iedere week een heerlijke stamppot op tafel.

Ook lekker: stoofpotjes! Wat dacht je van een heerlijke boeuf bourguignon? Of deze vegan auberginehachee? Kies er bijvoorbeeld voor om een stoofpotje te bereiden op een weekenddag, zodat het lekker lang kan sudderen en de smaken mooi samenkomen. Als het gerecht op het vuur staat vult heel de keuken zich met de heerlijke geur. Dat is toch op en top genieten? Stoofpotjes kan je maken in lekker grote porties, waardoor je er met z’n allen van kan genieten óf je een aantal porties in kan vriezen voor een volgende keer. Ideaal!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Vis
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Zwitsers
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Kaasfondue
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via