Koken met restjes uit de koelkast
Heb jij vaak na een avondje kokerellen ingrediënten over? Gooi ze niet weg, maar bewaar ze en verwerk ze in een ander recept! Door te koken met restjes creëer je vaak de lekkerste recepten. Je gaat namelijk op een creatieve manier aan de slag en zorgt ook gelijk voor een budgetproof recept. Er zijn tal van gerechten die je kan bedenken, maar om je een handje te helpen, zetten wij onze favorieten op een rijtje:
- Frittata’s: een groentegerecht dat ideaal is voor kliekjes is frittata. Eigenlijk kan je hier tal van groenten in verwerken. Probeer bijvoorbeeld een rijkgevulde groentefrittata en verwerk je restjes paprika, courgette of tomaten hierin.
- Maaltijdsoepen: ook soepen lenen zich perfect voor restjes uit de koelkast! Kies je basis voor het recept, zoals een courgettesoep, en voeg daar gewoon je overgebleven groenten aan toe.
- Kaasfondue: roep je kaasfondue, dan roep je restjes! Je kan namelijk alles dippen in kaasfondue, dus pak die halve paprika erbij, snijd in reepjes en dippen maar.
- Zoetigheden met leftovers: naast recepten voor het avondeten kan je ook met zoete lekkernijen verrassende leftover recepten maken. Heb je bijvoorbeeld na de feestdagen oliebollen over? Maak er dan een leftover olliebollenbrood mee! Of wat dacht je van chocoladeschotsen van restjes chocolade? Top af met je favoriete toppings uit de keukenla en genieten geblazen!
- Smoothies: in smoothies kan je heel gemakkelijk leftovers kwijt. Je kan bijvoorbeeld overgebleven spinazie verwerken in een heerlijke smoothie voor het ontbijt, maar ook andere groenten als wortel of stukjes gember.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment