In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kaasfondue met kliekjes

Heb je restjes in de koelkast liggen van gisteren? Gebruik ze dan tijdens een lekker avondje kaasfonduen! Kaasfondue kan je zo gemakkelijk doordeweeks doen wanneer je je overgebleven ingrediënten gebruikt. Van groenten als courgette en paprika tot pitabroodjes en stokbrood. Smelt de kaas, dip je ingrediënten én genieten maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kaasfondue met kliekjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en halveer. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met de knoflook. Voeg de witte wijn toe aan de fonduepan en verwarm op laag vuur tot het begint te borrelen. Laat niet te heet worden.
2
Voeg geleidelijk de geraspte Le Gruyére AOP en de geraspte Emmentaler AOP toe aan de pan, terwijl je continu blijft roeren tot de kaas volledig gesmolten en glad is.
3
Meng de maïzena met het citroensap en voeg toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot het mengsel iets dikker wordt en gaat binden. Voeg de nootmuskaat en wat zwarte peper toe. Houd de kaasfondue warm op een warmhoudplaatje of een rechaud.
4
Verhit een pan met water. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Snijd ondertussen de komkommer in reepjes. Snijd de courgette in plakjes. Verhit een pan met ½ van de olijfolie en bak de courgette 5 min. aan. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
5
Snijd de pita in 8 puntjes. Verhit de overig olijfolie in een koekenpan en bak de pitabroodjes in ongeveer 5 min. goudbruin.
6
Meng de kastanjechampignons met de ketjap manis en bak 4 min. aan in de koekenpan.
7
Snijd het stokbrood in plakjes en de focaccia in repen. Serveer de kaasfondue met de broccoli, komkommer, courgette, paprika, kastanjechampignons, pita, stokbrood, focaccia, bagels, snackwortels, pasta, kerstomaatjes, krieltjes en druiven.

Koken met restjes uit de koelkast

Heb jij vaak na een avondje kokerellen ingrediënten over? Gooi ze niet weg, maar bewaar ze en verwerk ze in een ander recept! Door te koken met restjes creëer je vaak de lekkerste recepten. Je gaat namelijk op een creatieve manier aan de slag en zorgt ook gelijk voor een budgetproof recept. Er zijn tal van gerechten die je kan bedenken, maar om je een handje te helpen, zetten wij onze favorieten op een rijtje:

  1. Frittata’s: een groentegerecht dat ideaal is voor kliekjes is frittata. Eigenlijk kan je hier tal van groenten in verwerken. Probeer bijvoorbeeld een rijkgevulde groentefrittata en verwerk je restjes paprika, courgette of tomaten hierin.
  2. Maaltijdsoepen: ook soepen lenen zich perfect voor restjes uit de koelkast! Kies je basis voor het recept, zoals een courgettesoep, en voeg daar gewoon je overgebleven groenten aan toe.
  3. Kaasfondue: roep je kaasfondue, dan roep je restjes! Je kan namelijk alles dippen in kaasfondue, dus pak die halve paprika erbij, snijd in reepjes en dippen maar.
  4. Zoetigheden met leftovers: naast recepten voor het avondeten kan je ook met zoete lekkernijen verrassende leftover recepten maken. Heb je bijvoorbeeld na de feestdagen oliebollen over? Maak er dan een leftover olliebollenbrood mee! Of wat dacht je van chocoladeschotsen van restjes chocolade? Top af met je favoriete toppings uit de keukenla en genieten geblazen!
  5. Smoothies: in smoothies kan je heel gemakkelijk leftovers kwijt. Je kan bijvoorbeeld overgebleven spinazie verwerken in een heerlijke smoothie voor het ontbijt, maar ook andere groenten als wortel of stukjes gember.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via